Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a căzut pe scenă, în timpul unei ceremonii. Casa Albă: președintele SUA s-a împiedicat de un sac de nisip

Președintele Joe Biden s-a împiedicat și a căzut pe scenă, la un eveniment al Academiei Forțelor Aeriene Americane.

Biden, care la cei 80 de ani ai săi este cel mai vârstnic președinte în exercițiu al Statelor Unite, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a cursanților Academiei forțelor aeriene din Colorado. În timp ce înmâna diplomele cadeților, s-a împiedicat și a căzut.

02/06/2023 , 12:42

Ce a spus Joe Biden după ce a căzut pe scenă și reacția lui Donald Trump

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a căzut pe scenă, după ce s-a împieicat de un sac de nisip, la un aveniment al Forțelor Aeriene Americane. Șeful statului american a avut și o primă reacție pe margine acestui subiect și a avut puterea să glumească în fața reporterilor, după ce a ajuns la Casa Albă.

"Am fost subminat", spus Biden, care a folosit un joc de cuvinte, prin termenul "sandbagged" (n.r.: care înseamnă sac de nisip).

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, care va fi contracandidatul lui Biden și la alegerile din 2024, a comentat și el pe marginea acestui subiect.

"Chiar a căzut? Păi, sper că nu s-a lovit. Toată chestia asta e o nebunie! Trebuie să fii atent cu asta, chiar dacă vrei să cobori pe vârfuri de pe acea rampă. E un loc prost unde să cazi, nu e ceva încurajator", a fost reacția lui Trump.

Când a folosit termenul "a merge pe vârfuri", Donald Trump a făcut, probabil, referire la momentul în care chiar el a mers pe vârfuri sau mai încet pe o scenă, în 2020, moment care a provocat atunci diverse reacții.

Biden chiar s-a amuzat și a alergat ușor spre mașină, la finalul evenimentului, pentru a demonstra că se simte bine.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a glumit și ea și chiar a spus că președintele s-a urcat în avion "zâmbind cu gura până la urechi".

Joe Biden are 80 de ani și este cel mai vârstnic președinte al SUA.


Știrea inițială:

Agenții de securitate au sărit imediat să îl ajute să se ridice. Președintele a reușit să își revină și să meargă singur la prezidiu. Casa Albă a transmis un comunicat de presă în care a precizat că șeful statului este teafăr și nevătămat. Potrivit administrației prezidențiale, Biden s-a împiedicat de un mic sac de nisip care se afla pe scenă.

În iunie 2022, Joe Biden a căzut de pe bicicletă, în timp ce se plimba în Cape Henlopen State Park, în apropierea casei sale de pe plajă din Delaware.

De asemenea, în martie 2021, liderul american a căzut de trei ori în câteva secunde, în timp ce urca pe scara avionului prezidențial Air Force One.

De altfel, Joe Biden a anunțat că vrea încă un mandat la președinția SUA. La sfârșitul lunii februarie, cel mai în vârstă președinte american în funcţie a confirmat că intenţionează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE