Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden face glume pe seama vârstei: ”Spuneți că sunt bătrân. Eu spun că sunt înțelept”

Joe Biden a glumit pe seama vârstei sale la tradiționalul dineu cu corespondenții de la Casa Albă. Dincolo de atmosfera relaxată și de glume, liderul de la Casa Albă a transmis și un mesaj de solidaritate familiei jurnalistului american Evan Gherșcovici, care a fost arestat de autoritățile de la Moscova.

Președintele Joe Biden s-a referit autoironic la criticile care i-au fost aduse în prima parte a mandatului, când ieșirile sale în conferințe de presă erau foarte rare. Nu au scăpat nici trimiterile la recenta lansare a candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Celor care îi reproșează că este prea în vârstă la cei 80 de ani ai săi, Biden le-a transmis râzând că este ”înțelept”.

Joe Biden, Președintele SUA: În multe privințe, această cină rezumă primii mei doi ani de mandat. Voi vorbi timp de 10 minute, nu voi răspunde la nicio întrebare și voi pleca vesel. Da, știu, tocmai mi-am anunțat candidatura pentru al doilea mandat. Unii dintre voi au aflat că am anunțat-o într-un videoclip. Dar, într-adevăr, cu toții ați crezut în sinea voastră că am anunțat-o pur și simplu, fără să mă gândesc, nu-i așa?

Și uite, spuneți că sunt bătrân. Eu spun că sunt înțelept. Spuneți că sunt prea în vârstă. Don Lemon ( celebru jurnalist american- n.r.) ar spune că uite un om în floarea vârstei.

Întâlnirea cu jurnaliștii a fost marcată însă și de momente mai sobre

Biden i-a adus un omagiu jucătoarei de baschet Brittney Griner, invitată la eveniment. Vedeta a fost eliberată în decembrie, după ce a stat aproape un an de zile în arest, la Moscova. Președintele american i-a spus că abia așteaptă să o vadă din nou pe terenul de baschet.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că administrația sa face eforturi supraomenești pentru eliberarea jurnaliștilor din străinătate. El a transmis că este alături de familia jurnalistului Wall Stree Journal, Evan Gershkovich, care a fost arestat în martie de autoritățile ruse, sub acuzația de spionaj. Familia acestuia a fost și ea invitată la dineu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE