Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Spectacol la Casa Albă: Liderul sud-coreean a cântat. Președintele Joe Biden i-a făcut cadou o chitară

Joe Biden și omologul său sud-coreean au semnat, la Washington, un acord de intensificare a colaborării militare pentru a descuraja amenințările regimului de la Phenian. Submarine americane echipate cu arme nucleare vor fi trimise în peninsulă, periodic, pentru prima oară în 40 de ani. Discuțiile dintre cei doi au fost marcate, însă, și de momente inedite.

Președintele Joe Biden l-a primit la Casa Albă pe omologul său sud-coreean, cu tot fastul prevăzut de protocol. Dincolo de negocierile serioase cu privire la colaborarea militară, dineul oferit de soții Biden în onoarea oaspeților a fost un prilej pentru a arăta o altă față a relației bilaterale.

Totul ”a degenerat” în cântece, aplauze și râsete.

Președintele Joe Biden i-a oferit cadou președintelui sud-coreean o chitară cu autograful lui Don McLean, autorul piesei American Pie, spre încântarea asistenței.

Aproape 200 de invitați au participat la dineul de la Casa Albă, printre ei figurând și celebrități, cum ar fi actrița Angelina Jolie.

 

În ceea ce privește acordul de colaborare militară, liderul sud coreean a spus că Declarația de la Washington reprezintă un angajament fără precedent al americanilor de a consolida apărarea, de a descuraja eventuale atacuri și de a proteja aliații, prin folosirea de arme nucleare.

”Un atac nuclear al Coreei de Nord contra Statelor Unite sau a aliaților lor este inacceptabil şi va avea ca rezultat sfârșitul oricărui regim care comite această acțiune”, a declarat Biden.

Vizita lui Yoon la Washington a avut loc în contextul celebrării a 70 de ani de alianță între cele două state. Nu mai puțin de 28.000 de soldați americani sunt staționați acum în Coreea de Sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE