Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a lăsat să se înțeleagă că are cancer. Casa Albă a intervenit cu lămuriri

Declarația a surprins pe toată lumea: a venit în cadrul unui discurs despre încălzirea globală. Casa Albă a fost nevoită să intervină cu lămuriri. Purtătorul de cuvânt al Administrației, Andrew Bates, a trimis la un tweet al unui jurnalist de la Washington Post, care amintește că analizele de sănătătate ale lui Biden de anul trecut sunt publice. Iar cancerul, unul de piele, a fost îndepărtat.

Medicul lui Biden, Kevin O’Connor, a emis anul trecut un raport despre starea de sănătate a președintelui. Nimic la prezent despre cancer, ci doar informații despre leziuni ținute sub observație înainte ca actualul șef de stat american să preia mandatul.

VEZI AICI DOCUMENTUL CU ANALIZELE LUI JOE BIDEN:

Lejeritatea cu care Biden a folosit, totuși, timpul prezent - "avem cancer " - este elementul-surpriză din discurs. Liderul de la Casa Albă a vorbit, în Massachusetts, despre încălzirea globală, descriind printre altele efectele nocive ale emisiilor de la o fabrică din localitatea unde s-a născut.

De aceea, eu și al naibii de mulți alți oameni alături de care am crescut avem cancer și de aceea, pentru o bună bucată de vreme, Delaware a avut cea mai mare rată de cancer din țară

-Fragment din discursul lui Joe Biden/ Massachusetts

Nu este clar de ce Biden a ales să folosească timpul prezent pentru a descrie experiența cu cancerul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE