Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden, întâlnire cu Yad Vashem. Liderul american este într-un turneu în Orientul Mijlociu

Joe Biden a depus o coroană de flori la memorialul Yad Vashem și s-a întâlnit cu două supraviețuitoare ale Holocaustului.

Președintele american se află într-un turneu în Orientul Mijlociu și în primele două zile discută cu liderii israelieni. Premierul interimar Yair Lapid a declarat la începutul vizitei că SUA și Israelul trebuie să restabilească o coaliție globală puternică împotriva Iranului, referindu-se la oprirea programului nuclear al Teheranului.

Biden se va întâlni și cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, în Cisiordania. Apoi se va îndrepta spre Arabia Saudită, unde va participa la un summit al Consiliului de Cooperare din Golf, care reunește lideri arabi din regiune.

Joe Biden promite că SUA şi statul evreu îşi vor „întări şi mai mult legăturile”

Preşedintele american Joe Biden a promis miercuri, la sosirea sa în Israel, că SUA şi statul evreu îşi vor "întări şi mai mult legăturile", evocând în special un parteneriat între "sistemele de apărare cele mai sofisticate din lume", relatează AFP şi Reuters.

"Nu trebuie să fii evreu ca să fii sionist", a adăugat Biden, reiterându-şi totodată sprijinul pentru o soluţie "cu două state" a conflictului dintre israelieni şi palestinieni.

"Relaţia dvs cu Israelul a fost întotdeauna una personală", a menţionat la rândul său într-o alocuţiune premierul israelian, numindu-l pe Joe Biden "un mare sionist şi unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-a cunoscut Israelul vreodată".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE