Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden, încă o gafă. A confundat Cambodgia cu o țară de pe alt continent

Președintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă. Liderul de la Casa Albă a confundat Cambodgia, statul din Asia de sud-est în care a fost primit, cu Columbia.

Joe Biden a făcut această eroare în deschiderea summitului naţiunilor din Asia de Sud-Est la Phnom Penh, în prezența premierul cambodgian Hun Sen.

„Ţin să mulţumesc premierului pentru leadership-ul Columbiei la preşedinţia ASEAN", a declarat preşedintele american, conform Agerpres.

Columbia, ţară din America de Sud, pare să fie în spiritul preşedintelui american. Biden a comis aceeaşi eroare în momentul în care a plecat de la Casa Albă pentru lunga sa deplasare în Asia.

Președintele american le-a declarat jurnaliştilor că „se îndreaptă spre Columbia”, corectându-se apoi rapid "vreau să spun Cambodgia".

Joe Biden va împlini pe 20 noiembrie vârsta de 80 de ani. Președintele democrat a făcut o serie de gafe de la începutul carierei sale la Washington, notează AFP.

Și vicepreședintele american Kamala Harris a făcut recent o eroare în legătură cu geografia. Aflată în septembrie într-o vizită în zona demilitarizată ce separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, Harris a spus că Statele Unite au o „alianţă cu Republica Coreea de Nord. Şi că aceasta este o alianţă puternică şi durabilă”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE