Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații lui Joe Biden au interdicție în Rusia, ca răspuns la sancțiunile împotriva Moscovei

Publicat de: Oana Stoica

Rusia a anunţat vineri că interzice intrarea pe teritoriul său a 200 de americani. Printre cei care au primit interdicție se numără și cei doi frați ai președintelui american Joe Biden și sora sa.

Interdicția, răspunsul Rusiei la sancțiunile primite

Aceste interdicții vin ca răspuns la sancțiunile date de SUA împotriva Moscovei.

Această decizie a fost luată „ca răspuns la sancţiunile tot mai numeroase ale administraţiei lui Joe Biden, nu numai împotriva oficialilor ruşi (...), ci şi a tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, nu sunt pe placul Washingtonului”, explică Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Cine mai are interdicție

Pe lângă cei doi frați ai președintelui, James Brian Biden şi Francis William Biden, și sora lor Valerie Biden Owens, se mai află pe listă și purtătoarea de cuvânt a Casei Albem Karine Jean-Pierre și senatorul independent Bernie Sanders.

Moscova acuză personalități politice și membri ai administrației președintelui Biden că sunt sunt „implicate în promovarea unei campanii rusofobe şi de sprijinire a regimului de la Kiev”, conform comunicatului.

La sfârşitul lunii iunie, Rusia a anunţat că interzice intrarea pe teritoriul său a soţiei şi fiicei preşedintelui american, după ce Washingtonul a sancţionat membri ai familiei lui Vladimir Putin, în special pe cele două fiice ale sale, şi pe preşedintele rus însuşi. Biden, la rândul său, are interdicţie de intrare în Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE