Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat, oficial, candidatura la Primăria București: Plec să repar lucrurile / La europarlamentare mergem singuri, nu în alianță

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat duminică, oficial, candidatura la Primăria Municipiului București din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), fondat de Dan Voiculescu, după anunțul făcut, vineri, în exclusivitate la Euronews România, că va face acest lucru. De asemenea, fiul său, Vlad Popescu Piedone, va candida la Primăria Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat, oficial, candidatura la Primăria Municipiului București: „Plec de la sectorul 5 la Primăria Generală să repar lucrurile”

„Partidul Umanist Social Liberal merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare”

Cristian Popescu Piedone susține că, așa cum a plecat de la sectorul 4, la sectorul 5, așa vrea să plece și de aici, unde e acum, la Primăria Generală București, „ca să repare lucrurile”.

În ceea ce îl privește pe fiul lui, Vlad, acesta a crescut în administrația locală și, asemenea altor copii, ar vrea îi calce pe urme tatălui său, a precizat, duminică, Cristian Popescu Piedone.

„Copilul vrea să fie ce a fost tatăl. A crescut în administrația locală și asta îi place. Nu e hotărârea mea sau a lui, este cea a electoratului”, a precizat Cristian Popescu Piedone.

Piedone a prezentat și ceilalți candidați la Sectoarele Bucureștiului, la conferinţă de presă de la Palatul Parlamentului:

  • Sectorul 1 - Liviu Negoiță
  • Sectorul 2 - va fi anunțat
  • Sectorul 3 - Vasile Negrilă
  • Sectorul 4 - Daniel Băluță
  • Sectorul 5 - Vlad Piedone
  • Sectorul 6 - Bogdan Pintileasa

„La Sectorul 2 am luat o mică pauză, nu vom desemna încă un candidat, voi aştepta, pentru că avem o alianţă electorală cu PSD. La Sectorul 5 va fi desemnat preşedintele filialei Sectorului 5 şi deputatul Vlad Popescu - Piedone. Singura emoţie şi călcâiul lui Piedone, Vlad. S-a speculat că familia Piedone... În viaţă, copiii îşi urmează părinţii, ce văd în casă. Şi dumneavoastră - ziarişti şi pictori şi compozitori, stomatologi, din toate ariile, copilul vrea să fie ce a fost tatăl. Vlad a crescut în administraţie locală, cu bune, cu rele, cu absenţa mea de acasă şi asta îi place”, a spus Piedone.

„Cu siguranţă că, dacă sunt locomotivă, pe cine să pui? Pui vagonul-restaurant în faţa locomotivei? Nu. Pui locomotiva. Cu siguranţă, voi fi primul pe listă la europarlamentare. Cu siguranţă, Partidul Umanist Social Liberal merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare. Negocierea cu partidele Ia-mă, nene, şi pe mine s-a închis”, a mai adăugat Cristian Popescu Piedone.

Piedone a anunțat în februarie că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei. El spunea, atunci, că toți candidații vor avea, din start, șanse egale.

„Ce n-au ei, eu am! Am suportul electoratului. Mi-a venit rândul biologic, am 30 de ani de administrație”, spunea acesta, la acel moment. „Toți plecăm cu șanse egale, ne naștem egali în fața lui Dumnezeu”, adăuga el.

Sondaj INSCOP: Piedone ar câștiga Primăria Capitalei

Un ultim sondaj arată că bătălia la PMB va fi între actualul primar general, Nicușor Dan, și actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, în toate scenariile în care ar candida. Pe de altă parte, pus în fața unui candidat comun PSD-PNL, actualul edil, Nicușor Dan, ar fi favorit, indiferent cine ar fi contracandidatul.

Sondajul INSCOP analizează trei scenarii în care Cristian Popescu Piedone ar candida contra unui candidat comun susținut de PSD-PNL: Gabriela Firea, Sebastian Burduja sau Ionuț Lupescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE