Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Nicușor Dan: ”O să avem din nou o campanie de ură, cu atacuri la persoană”

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că urmează ”o campanie cu atacuri la persoană” pentru Alegerile locale 2024.

Nicușor Dan: Bucureștenii vor avea de ales peste trei luni între un proiect pentru bucureșteni și o nouă combinație politicianistă în care bucureștenii nu există. Pentru că este politicianism să dai Bucureștiul la schimb pentru alte funcții sau locuri pe listă. Este politicianism să cauți candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poți să faci un proiect serios pentru un oraș atât de complex cum este Bucureștiul în trei luni. Este calcul politicianist să devansezi Alegerile locale ca să schimbi rezultatul Alegerilor europarlamentare. Unde sunt bucureștenii în acest calcul?

Actualul primar al Capitalei a precizat că era necesară o dezbatere publică legată de proiecte pentru București.

”Politicianismul este exact invers decât interesul public”

Nicușor Dan: Interesul public ar fi impus o dezbatere publică pe proiecte, unde toată comunitatea să fie implicată, şi în urma dezbaterii acestor proiecte, să alegem proiectul cel mai bun, să îl urmăm cu toții. Politicianismul este exact invers decât interesul public. Nu există interes public, există interes de gașcă, un interes personal.

Primarul Capitalei a mai subliniat că urmează o campanie de ură, cu multe atacuri la persoană.

”Singura luptă care s-a dat în acești trei ani a fost lupta între actuala administraţie şi rechinii imobiliari”

Nicușor Dan: O să avem din nou o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană şi, în campania asta, foarte mulţi bani subterani de la rechinii imobiliari. Pentru că noi, de fapt, nu am avut o reală opoziţie PSD la această administraţie. Singura luptă care s-a dat în acești trei ani a fost lupta între actuala administraţie şi rechinii imobiliari.

Și acum rechinii imobiliari își caută un executant, care să facă cum se făcea, adică blocuri de zece etaje pe străduțe de două benzi, blocuri în parcuri, complexe de blocuri în care nu găsești drum, școală, grădiniță. Provocarea mea pentru rechinii imobiliari este următoarea: candidați voi, candidați voi, nu vă mai ascundeți în spatele unor amărâți”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE