Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Nicușor Dan anunță că ”există posibilitatea” să fie candidatul dreptei pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan, actual primar al Capitalei, consideră că el ar putea fi candidatul dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2024. Edilul din București a menționat că poartă discuții cu partidele de dreapta: USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER.

”Eu cred că există această posibilitate, dacă ne întoarcem patru ani în urmă, părea imposibilă şi totuşi a existat înţelepciunea partidelor de dreapta să aibă candidaţii unici la cele şapte primării din Bucureşti. (...) Sunt în discuţii, evident, cu toate partidele de dreapta (...) toate partidele de dreapta înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, REPER, în opinia mea”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Nicușor Dan: ”Dacă dreapta are doi candidaţi, câştigă candidatul PSD-ului”

Primarul Capitalei a spus că în 2024 calculele sunt mai ”complicate” decât în 2020, având în vedere că este un an electoral cu patru rânduri de alegeri.

"Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv care vor fi candidaţii la primăriile din Bucureşti (...) Sondajele pe care le-am văzut (...) spun (...) că dacă dreapta are doi candidaţi, câştigă candidatul PSD-ului, dacă dreapta are un candidat, câştigă candidatul dreptei", a spus Nicuşor Dan.

Despre comasarea alegerilor în 2024, edilul Capitalei nu crede că ar fi o idee bună, decoarece mesajele ar fi diferite.

"Locuitorii dintr-o comună, un oraş, municipiu au probleme pe care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României, deci, sunt subiecte diferite. (...) Nu cred în acest scenariu în care cele două alegeri vor fi comasate", a spus Dan.

Nicușor Dan a anunțat în octombrie 2023 că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Recent, acesta a anunțat că potrivit unui sondaj, ar fi votat de peste 40% dintre bucureșteni dacă va fi susținut de către toate partidele de dreapta pentru un nou mandat, la alegerile locale din 2024.

Alegerile locale în România se desfășoară într-un singur tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE