Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan anunță care e condiția pentru a obține peste 40% din voturi la alegerile din 2024. ”Dacă dreapta nu se uneşte, câştigă PSD”

Primarul general Nicușor Dan a declarat joi că, potrivit unui sondaj, ar fi votat de peste 40% dintre bucureșteni dacă va fi susținut de către toate partidele de dreapta pentru un nou mandat, la alegerile locale din 2024.

”În ultimul sondaj pe care l-am văzut, bucureştenii care m-ar vota pe mine, ca independent, în condiţiile în care toate partidele îşi pun candidaţi, sunt 23%. În condiţiile unei susţineri a unei părţi din partidele de dreapta, merg la 35%. În condiţiile unei susţineri din partea tuturor partidelor de dreapta, depăşesc 40%. Cam acesta este sondajul.

De fapt, dincolo de persoana mea, asta este chestiunea fundamentală: dacă o să avem un primar de dreapta, împreună cu o coaliţie care să îl susţină. Sau dacă o să avem un primar PSD. Asta e ecuaţia, dincolo de o persoană sau alta”, a precizat Nicușor Dan, la postul TVR Info, conform Agerpres.

Edilul Capitalei a dat de înțeles că este ”foarte mulţumit” de relaţia pe care a avut-o cu PNL, USR şi PMP şi de susţinerea de care a beneficiat în Consiliul General.

”Eu sunt optimist că o să fim în ipoteza fericită în care o să avem un primar de dreapta care o să ducă bani către chestiunile serioase. (...)

Cred că decizia cea mai corectă pentru bucureşteni, mesajul pe care ei ni l-au transmis în 2020, este o coaliţie de dreapta, pentru a nu permite revenirea PSD la putere", a menționat Nicușor Dan, potrivit sursei citate.d

De asemenea, edilul Capitalei consideră că partidele de dreapta vor câştiga alegerile locale în Bucureşti dacă se unesc.

”Paradigma alegerilor locale în Bucureşti este dacă dreapta se uneşte sau nu se uneşte. Dacă dreapta se uneşte, câştigă dreapta. Dacă dreapta nu se uneşte, câştigă PSD", a concluzionat Nicușor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE