Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Nicușor Dan: Condamnă sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant

Premierul Marcel Ciolacu susține că primarul general Nicușor Dan condamnă ”sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece” și a catalogat acest lucru drept ”inuman și degradant” în condițiile în care actualul edil a promis în campania electorală din 2020 ”revoluția apei calde”.

Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa edilului Capitalei la începutului ședinței de Guvern de joi.

”Nu reușesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiții ca în Capitala României, primarul Nicușor Dan să condamne în continuare și în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece.

Mi se pare inuman și degradant și asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Reacția președintelui PSD vine în contextul în care Nicușor Dan a afirmat marți că aproape 52% dintre blocurile din București nu au apă caldă din cauza unei lucrări amânate de mult timp la o magistrală la care nu s-au mai făcut reparații din anii '60. Edilul Capitalei a precizat că termenul de finalizare era inițial 11 august, însă a fost prelungit ”cu câteva zile”, fără a face referire la o dată exactă.

Marcel Ciolacu vrea facturi plafonate la energie și în iarna 2023

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru a asigura decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie.

”Ne pregătim pentru asigurarea energiei în sezonul rece și avem azi un proiect de OUG prin care asigurăm decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie.

Vrem sa sistemul să fie în continuare perfect funcțional, cum a fost și iarna trecută, cu prețuri plafonate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE