Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FBI a împușcat mortal un bărbat care amenința că-l va ucide pe președintele Joe Biden

Un bărbat urmărit de mai multe luni de autoritățile din Statele Unite pe motiv că-l amenința cu moartea pe președintele Joe Biden a fost împușcat de agenții FBI în statul Utah, cu câteva ore înaintea unei vizite planificate de liderul de la Casa Albă în acest stat, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat că un suspect a fost ucis miercuri dimineață, în momentul în care ofițerii au încercat să-l aresteze în localitatea Provo, la sud de Salt Lake City. O anchetă este în desfășurare. FBI nu a oferit detalii despre bărbatul identificat drept Craig Robertson într-o plângere a procurorilor federali din Utah.

În document este precizat faptul că Craig Robertson, un bărbat în vârstă de 70 de ani, se prezenta ca fiind un susținător al fostului președinte Donald Trump și l-a amenințat în repetate rânduri pe Joe Biden prin mesaje publicate pe rețelele de socializare.

De asemenea, vicepreşedintele american Kamala Harris, procurorul general Merrick Garland şi procurorul districtual Alvin Bragg care a supravegheat ancheta ce a condus la inculparea lui Donald Trump în New York au fost ameninţaţi, precum și agenţi ai FBI.

”A sosit momentul pentru unul sau două asasinate prezidenţiale. Mai întâi Joe, apoi Kamala!!!", se arată într-una din postările sale.

”Aud că Biden vine în Utah (...). Şterg de praf puşca M24. Bun venit bufonului şef!", scria într-o altă postare de acum câteva zile.

De asemenea, bărbatul ar fi publicat numeroase fotografii cu arme de foc.

Preşedintele Biden vizitează în prezent vestul Statelor Unite şi are programată o deplasare miercuri la Salt Lake City.

Serviciul Secret, responsabil cu protejarea oficialilor de rang înalt din SUA, a declarat că "este la curent cu anchetă FBI ce implică o persoană din Utah care a ameninţat o persoană protejată de Serviciul Secret", dar nu a oferit detalii suplimentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE