Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump susține că Biden îi influențează pe procurori pentru a-l împiedica să candideze. ”Mă obligă să cheltuiesc timp şi bani”

Miliardarul american Donald Trump a declarat că președintele Joe Biden că l-a împiedicat în campania electorală și l-a acuzat pe rivalul său democrat că i-a determinat pe procurori să-l pună sub acuzare, deși primise promisiuni de independență din partea Departamentului american al Justiției, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Joe-la-Crapule ( Joe canalia, trad) m-a târât în instanţă în mijlocul unei campanii electorale pe care o voi câştiga fără îndoială, dar care mă obligă să cheltuiesc timp şi bani pe lucruri care nu au legătură cu campania", a precizat fostul preşedinte american Donald Trump, în faţa susţinătorilor săi în New Hampshire.

Trump a fost inculpat de trei ori, în câteva luni, în dosare separate.

Miliardarul republican este acuzat c-ar fi exercitat presiuni electorale în timpul alegerilor prezidențiale din 2020, de gestionare neglijentă a unor documente confidenţiale şi de plăţi suspecte către o fostă actriţă de filme porno, arată sursa citată.

Fostul lider de la Casa Albă a pledat nevinovat în toate aceste cazuri pe care le-a catalogat drept ”vânătoare de vrăjitoare”, condusă de administraţia Biden.

De asemenea, Donald Trump a cerut instanței care îl va judeca pentru tentativele sale de a răsturna în favoarea sa rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 să respingă un ordin cerut de procurorul special pentru a-şi limita afirmațiile publice în legătură cu acest caz.

Republicanul l-a acuzat pe procurorul special Jack Smith că i-a atacat libertatea de exprimare, garantată de primul amendament al Constituţiei SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE