Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, inculpat de trei ori în cinci luni, susține că Joe Biden manipulează justiția: "Huligani radicali de stânga"

Fostul președinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare de trei ori în câteva luni, începând cu martie. Însă acesta a pledat nevinovat de fiecare dată. Trump a avut mereu un discurs în care îl acuză pe actualul președinte Joe Biden că s-ar fi implicat în manipularea justiției

La o zi după ce a compărut la un tribunal din Washington, unde a fost acuzat de influențarea alegerilor prezidențiale din 2020, Donald Trump a ținut un nou discurs de campanie, în statul Alabama, unde a fost primit la dineul republican de vară din Montgomery. El a numit "ridicolă" punerea sa sub acuzare și a vorbit în termeni ironici.

D. Trump: "Un act disperat din partea unui Biden patetic și a huliganilor săi radicali de stânga"

"Această punere sub acuzare ridicolă împotriva noastră nici nu cred că este legală. Este un act disperat din partea unui Joe Biden patetic și a huliganilor săi radicali de stânga, pentru a-și păstra puterea. De fiecare dată când ei mă pun sub acuzare, noi creștem în sondaje. Avem nevoie de încă o punere sub acuzare pentru a câștiga aceste alegeri", a spus republicanul în vârstă de 77 de ani, care vrea să candideze pentru un alt mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii.

În Alabama, publicul este unul conservator, în cea mai mare parte, iar cei șase republicani pe care statul îi trimite în Camera Reprezentanților și-au anunțat sprijinul pentru candidatura lui Trump la alegerile primare. În acest moment, potrivit FiveThirtyEight, Trump îl devansează cu 39 de puncte pe rivalul său republican, Ron DeSantis, care este guvernatorul Floridei.

Cele trei procese în care este implicat acum Donald Trump:

  • o fraudă contabilă legată de cumpărarea tăcerii unei actrițe de filme pentru adulți.
  • neglijență în manipularea unor documente clasificate.
  • încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE