Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump pledează nevinovat în fața acuzațiilor că ar fi încercat să răstoarne alegerile din 2020: „E o zi foarte tristă pentru America”

Fostul președinte american Donald Trump a pledat nevinovat în fața acuzațiilor de a pune la cale o conspirație împotriva instituțiilor americane, după înfrângerea sa în alegerile din 2020. Acuzațiile sunt grave și fără precedent în istoria Statelor Unite, potrivit analiștilor politici. Fostul şef de stat riscă chiar și 20 de ani de închisoare.

Este pentru a treia oară din martie și până acum când favoritul republican pentru alegerile prezidențiale din 2024 se confruntă cu acuzații penale. De data aceasta, însă, Trump ar fi pus în pericol însuși fundamentul democrației americane, încercând să împiedice procesul electoral. Miliardarul republican a pledat nevinovat în fața judecătorilor.

Donald Trump, fost președinte al SUA: „Este o zi foarte tristă pentru America... Când te uiți la ceea ce se întâmplă, aceasta este o persecuție a unui oponent politic. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată în America. Este vorba de persecutarea persoanei care conduce cu un număr foarte, foarte mare de voturi în alegerile primare republicane și care îl devansează cu mult pe Biden”.

Rechizitoriul de 45 de pagini include, printre altele, acuzația de conspirație. Donald Trump este acuzat că a compromis bazele democrației americane prin încercarea de a submina procesul de numărare a voturilor a peste 150 de milioane de americani.

Următoarea audiere pentru stabilirea datei procesului a fost stabilită pentru 28 august. Apărarea a cerut timp pentru a studia volumul mare de documente din dosar și s-a opus solicitării procurorilor de a fi judecat în regim de urgență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE