Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. PSD București o susține pe Gabriela Firea pentru primărie: ”Să salvăm Capitala de falșii salvatori”

PSD București o va susține pe Gabriela Firea pentru a candida la Primăria Capitalei la alegerile locale 2024.

Anunțul a fost făcut chiar de Gabriela Firea, printr-o postare pe rețelele de socializare. Până acum, social-democrații nu au luat o decizie la nivel național.

Gabriela Firea: Mulţumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura mea pentru Primăria Capitalei. Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea oraşului, pentru oamenii care sunt abandonaţi de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată.

Cine va candida la primăriile de sector la Alegerile locale 2024

Gabriela Firea a mai menționat că la primăriile de sector, au fost validați în unanimitate actualii primari:

Sectorul 3 - Robert Negoiță

Sectorul 4 - Daniel Băluță

Sectorul 5 - Cristian Popescu Piedone

La celelalte sectoare, se vor face sondaje și alte cercetari pentru:

Sectorul 1 - Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației

Sectorul 2 - Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu

Sectorul 6 - senatorul Gabriel Mutu

Gabriela Firea: În București, avem un singur obiectiv: să salvăm Capitala de falșii salvatori. Bucureștenii nu mai au nevoie de experimente, de tot felul de încercări nereușite! Acest oraș trebuie să continue cu oamenii care au demonstrat că pot fi buni gospodari, cu specialiștii în administrație care au venit cu proiecte benefice pentru oamenii care trăiesc și muncesc în Capitală.

Ciolacu: Candidatul pentru funcţia de primar general este doamna Gabriela Firea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că, în acest moment, candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD este Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu: În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general este doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă mergem separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL. Sunt ferm convins că în următoarea perioadă se va lămuri acest lucru.

Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, conduce în intențiile de vot ale bucureștenilor. Potrivit unui sondaj CURS, acesta ar fi votat de 36% dintre alegători.

Ar urma Gabriela Firea, cu 33 de procente. Cristian Popescu Piedone ar fi votat de 1 din 10 bucureșteni.

Calendarul alegerilor din 2024

După negocieri intense, membrii coaliției PSD-PNL au căzut de acord în ceea ce privește calendarul alegerilor din 2024. Patru scrutinuri ar fi prea mult pentru cetățeni.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • septembrie 2024 - alegeri prezidențiale;
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE