Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: În acest moment candidatul PSD pentru Capitală este Gabriela Firea. Scenariul în care PSD/PNL ar susține un independent

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că în acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD este Gabriela Firea, dar în perioada următoare social-democraţii vor decide dacă merg separat la aceste alegeri sau împreună cu PNL.

Marcel Ciolacu o susține, pe moment, pe Gabriela Firea la Primăria București

Premierul a fost întrebat cine va fi propus pentru funcţia de primar general al Bucureştiului din partea PSD.

"Am stabilit o alianţă electorală. În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general este doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă mergem separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL. Sunt ferm convins că în următoarea perioadă se va lămuri acest lucru", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a participat vineri la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mureş.

PSD și PNL ar putea susține un primar independent

Chiar dacă Cioalcu a făcut acest anunț, membrii coaliției se gândesc că ar putea avea un candidat independent, dar susținut atât de PSD, cât și de PNL. În acest scenariu, atât șansele Gabrielei Firea (PSD), cât și cele ale lui Sebstian Burduja (PNL) ar scădea.

Luna trecută, Gabriela Firea a spus că este "dezamăgită de ultima discuție" cu Marcel Ciolacu, în ceea ce privește eventuala sa susținere de către PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE