Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Nicușor Dan: ”PNL nu mă sprijină, dar încă nu suntem în campanie”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, care candidează pentru un nou mandat, consideră că principalul său contracandidat la alegerile locale pentru București din 2024 va veni de la PSD. Despre PNL, edilul a spus că partidul nu-l sprijină, însă atrage atenția că încă nu este campanie electorală.

”În acest moment PNL nu mă sprijină pentru alegerile viitoare, dar încă nu suntem în campania electorală. Pe de altă parte, PNL nu și-a anunțat oficial un candidat.”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

"PSD este partidul cel mai mare din Bucureşti, deci orice candidat al lui o să aibă un scor bun, eu am deja o anumită cotă de încredere, deci, asta o să fie bătălia (...). În 2020 şi în 2016 am avut o luptă între dreapta şi PSD. În 2016 dreapta s-a împărţit, a câştigat PSD, în 2020 dreapta s-a unit, a câştigat dreapta. Eu sper ca alegătorii din toate partidele - PNL, PMP, USR, Forţa Dreptei, REPER - care sunt toate de dreapta şi împotriva PSD-ului să voteze cu candidatul dreptei", a mai spus primarul Capitalei.

Nicușor Dan: ”Oamenii care locuiesc în București și nu au viză de flotant, să și-o facă până la jumătatea lunii martie”

Primarul Capitalei le-a transmis și un mesaj persoanelor care au rezidența în București și nu au viză de flotant, să și-o facă până la jumătatea lunii martie, pentru a putea vota la alegerile locale din 2024.

Potrivit legislației, rezidența trebuie înscrisă pe actul de identitate cu șase luni înainte de ziua votului.

”Noi o să avem alegeri locale într-un tur. Acum pare că ele vor fi în septembrie ceea ce e foarte bine. Îi invit pe oamenii care locuiesc în București dar nu au viză de flotant să și-o facă acum, până la jumătatea lunii martie, pentru că legea îi obligă să o facă cu șase luni înainte de alegeri.”, a transmis Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a vorbit și despre eventuala candidatură a Gabrielei Firea și de ce bucureștenii ar trebui să îl voteze pe el pentru un nou mandat.

”Gabriela Firea a dus Primăria în faliment, eu am scos-o. Gabriela Firea a dus Radet-ul în faliment, eu am echilibrat Termoenergetica. Gabriela Firea nu a fost în stare să cumpere tramvaie, eu le-am cumpărat. Gabriela Firea a făcut 15 km de linie de termofoicare, eu am făcut 50 de km. Toate astea sunt dovezi ale faptului că mandatul PSD a fost unul de spoială, jaf, complicitate cu mafia imobiliară. Mandatul nostru a fost unul serios în care am rezolvat problemele reale ale bucureștenilor”, a spus Nicușor Dan.

PNL nu îl sprijină pe Nicușor Dan pentru un nou mandat

Liberalii, prin vocea liderului de partid, fostul premier Nicolae Ciucă, a anunțat că nu îl va mai sprijini pe actualul primar al Capitalei pentru un nou mandat. ”Din analiza pe care o avem pe măsurile care ar fi trebuit îndeplinite, pe cerinţele PNL, filiala Bucureşti, din discuţiile pe care le-am avut cu președintele filialei, Sebastian Burduja, rezultă că PNL nu va mai susţine candidatura lui Nicuşor Dan la Primărie”, a spus Ciucă, pe 31 ianuarie.

Sebastian Burduja, președintele PNL București, a explicat motivul pentru care partidul nu îl mai susține pe Nicușor Dan. ”Decizia de susținere din 2020 a fost una corectă, prin prisma faptului că administrația Firea trebuia oprită și asta s-a întâmplat. Din păcate pentru toți bucureștenii, Bucureștiul a pierdut un activist foarte bun - Nicușor Dan, din societatea civilă - și s-a ales cu un primar slab care nu a reușit să performeze”, a afirmat președintele PNL București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE