Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sebastian Burduja anunță de ce PNL i-a retras sprijinul lui Nicușor Dan pentru alegeri: E un primar slab care nu a reușit să performeze

Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat la Euronews România că liberalii au decis în unanimitate să îi retragă sprijinul lui Nicușor Dan, pe motiv că este un ”un primar slab care nu a reușit să performeze”, iar singura sa realizare este că a scos Primăria Capitalei din faliment. De cealaltă parte, deputatul USR, Cristian Seidler, a afirmat că această hotărâre a PNL este, de fapt, una în ”beneficiul PSD”, iar ”publicul bucureștean le va da politic peste nas și le va sancționa această decizie lipsită de orice bază”.

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a evidențiat că ”astăzi se împlinește un an de zile de când PNL i-a adresat domnului Nicușor Dan un decalog - 10 puncte pe care dânsul din păcate nu a reușit să le îndeplinească”.

”Decizia de susținere din 2020 a fost una corectă, prin prisma faptului că administrația Firea trebuia oprită și asta s-a întâmplat. Din păcate pentru toți bucureștenii, Bucureștiul a pierdut un activist foarte bun - Nicușor Dan, din societatea civilă - și s-a ales cu un primar slab care nu a reușit să performeze”, a afirmat președintele PNL București.

De asemenea, Burduja a explicat că decizia retragerii sprijinului lui Nicușor Dan a fost una luată în unanimitate și a avut la bază un sondaj prin care peste 72% dintre repondenți au spus că ”Nicușor Dan nu merită un nou mandat”.

”Împreună cu colegii mei am stabilit în unanimitate, a fost decizia PNL București, să-i retragem sprijinul. A fost o decizie dificilă.

Nu e plăcut să vii și să îți asumi că cel pe care l-ai susținut și în campanie și necondiționat ulterior în Consiliul General nu a reușit să livreze Bucureștiul pe care-l așteaptă milioane de cetățeni.

Decizia a fost întemeiată pe evaluarea noastră și pe un sondaj la care au răspuns peste 26.000 de bucureșteni, răspunsuri unice, și mai mult de 72% au spus că nu merită Nicușor Dan un nou mandat. Acestea sunt componentele deciziei din seara asta”, a mai spus Burduja, la Euronews România.

Sebastian Burduja nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei. ”E o miză economică pentru România. De la București se dă tonul către întreaga țară”

Întrebat dacă este candidatul PNL la Primăria Capitalei, Burduja a dat de înțeles că își asumă ”orice bătălie, cu atât mai mult, o bătălie importantă cum este cea de la Primăria Generală”.

”Candidaturile oficiale se lansează într-un cadru formal. Sunt președinte filialei București a PNL și din această postură, bineînțeles că îmi asum orice bătălie, cu atât mai mult, o bătălie importantă cum este cea de la Primăria Generală.

E o miză economică pentru România. E principalul motor al țării și din păcate suntem depășiți de Cluj ca ritm de creștere în ultimii ani, ceea ce este anormal pentru capitală. Este o miză politică. De la București se dă tonul către întreaga țară.

După patru ani de cumetrii, incompetență și risipă în 2016-2020, au urmat patru ani de indiferență, de incompetență și de nerăspuns la telefoane, deci neimplicare.

Atunci ne-am simțit datori să venim cu această a treia cale pe care o numim Bucureștiul viitorului unde dorim să fie vorba despre proiecte, nu despre acest narativ pe care îl consider ieftin.

Că oricine îndrăznește să candideze pe partea dreaptă ar scoate-o pe Gabriela Firea primar. Asta nu este o poveste de succes în favoarea lui Nicușor Dan. Această competiție trebuie să fie una pentru bucureșteni, ei rămân aliatul nostru”, a mai spus ministrul Energiei, la Euronews România.

Cristian Seidler (USR), despre decizia PNL de a retrage sprijinul pentru Nicușor Dan. ”Decizia de astăzi este în beneficiul PSD”

”În 2016, au existat trei forțe, cum vor exista și în 2024 candidând la Primăria Capitalei - PSD, PNL, USR (USB - Nicușor Dan). Atunci adevărul este că un candidat de la PNL, nici nu îmi mai aduc aminte, că au vrut vreo trei la vremea respectivă i-a asigurat prin prezența în scrutin scaunul de primar doamnei Firea.

Așadar, narativul lui Nicușor Dan nu este o poveste. Este o realitate. S-a întâmplat.(...)

Această decizie a PNL e clar cu tentă electorală și este clar pentru oricine se uită câtuși de puțin la situația politică pe București că decizia de astăzi este în beneficiul PSD.

Într-un joc politic la nivel național în care este evident că PSD și PNL vor să joace împreună.

Dar eu sunt sigur că publicul bucureștean le va da politic peste nas și le va sancționa această decizie lipsită de orice bază”, a fost reacția deputatului USR Cristian Seidler, invitat în studioul Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE