Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cu ce ar fi mai bun Sebastian Burduja decât Nicușor Dan la PMB? Ionuț Stroe: Burduja vrea să dezvolte Bucureștiul, Nicușor îl administrează mecanic

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a făcut la Euronews România o paralelă între Sebastian Burduja, dispus să își asume candidatura la Primăria Capitalei, și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Totodată, Stroe susține că există și argumente favorabile comasării unor alegeri, cum ar fi eliminarea taxării pensiilor până în 3000 de lei.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a făcut la Euronews România o paralelă între Sebastian Burduja, dispus să își asume candidatura la Primăria Capitalei, și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Totodată, Stroe susține că există și argumente favorabile comasării unor alegeri, cum ar fi eliminarea taxării pensiilor până în 3000 de lei.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: Burduja vrea să dezvolte Bucureștiul, Nicușor îl administrează mecanic

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Sebastian Burduja este reprezentantul noii generații de politicieni. Oameni formați în universități de prestigiu din lume, oameni cu o nouă viziune, oameni mult mai mobili decât populismul arătat de Nicușor Dan în ultimii ani, oameni cu viziune, oameni care, mai mult decât să administreze mecanic un oraș, își doresc să îl dezvolte. Este un tip de politician care, peste tot pe unde a fost, a confirmat... Și un om de care Bucureștiu, cu siguranță, are nevoie pentru că n-a mai fost niciun astfel de tip de candidat vreodată primar în București”.

Pe de altă parte, Gabriela Firea şi-a asumat candidatura pentru Primăria Capitalei. Declarația a fost făcută, miercuri, de premierul Ciolacu, preşedinte al PSD. Referitor la asta, cei din PNL spun că optimiști și cred că Burduja ar avea șanse să o învingă pe Firea.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Da! (n.r. ar putea să o învingă) Dar nu știm dacă Gabriela Firea va fi reprezentantul PSD în această competiție, vom vedea. Cu siguranță, Sebastian Burduja este soluția de care Bucureștiul are nevoie și, cu siguranță, Sebastian Burduja e un candidat redutabil indiferent de competitorul sau de competitorii pe care îi va avea în vara sau toamna acestui an, vom vedea”.

„Acum, decizia încă nu s-a formalizat, nu există în momentul de față o decizie fermă privind desemnarea candidatului liberal pentru Primăria Generală a Capitalei, dar, cu siguranță, Sebastian Burduja, fiind președinte, are această opțiune și, în mod automat, și-a asumat această candidatură în momentul în care a preluat organizația de București”.

Sunteți optimiști și că i-ați convinge pe social democrați pentru comasare?

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Nici nu trebuie să-i convingem noi, până la urmă. Dacă ajungem la această idee, dacă fixăm foarte bine interesul public înaintea oricăror idei care vin din partea unui partid sau altul, cu siguranță am putea găsi soluții”.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: „Dacă comasăm doar două tipuri de alegeri, facem rost de bani pentru eliminarea impozitării pensiilor între 2000 și 3000 de lei”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Un lucru e evident: românii nu își doresc în acest moment să fie chemați de cinci ori consecutiv la urne, un asemenea super-an electoral întâlnești o dată la 20, 30 de ani. Trebuie să simplifici puțin procesul electoral, pentru a încuraja prezența oamenilor la vot, pentru a avea o prezență cât mai mare și a oferi legitimitate celor aleși, de ce nu, poate pentru a economisi resursele statului - apropo, dacă comasăm doar două tipuri de alegeri, facem rost de bani pentru eliminarea impozitării pensiilor între 2000 și 3000 de lei. Sunt foarte multe argumente în favoarea organizării împreună a unor cicluri electorale”.

„Eu nu văd niciun fel de problemă în a diminua gradul de democrație dacă organizezi anumite alegeri, o chestie pur tehnică, împreună”.

„Noi vă spunem, sincer, lucru reflectat și de cercetări sociologice, că românii nu își doresc să fie prezenți de cinci ori la urne (...), nu își doresc să irosim peste patru miliarde de lei doar așa, că ne dorim noi să avem cinci cicluri de alegeri și veți vedea că oboseala electorală se va manifesta la cote maxime”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE