Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Adrian Câciu, la Euronews România: PSD-ul nu este neapărat avantajat de comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele

Partidul Social Democrat ”nu este neapărat avantajat” în cazul comasării alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European, a declarat Adrian Câciu, la Euronews România. De asemenea, , ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene consideră că ”trebuie să stăm la masă cu toate forțele politice și să construim un astfel de calendar electoral care să fie în interesul și beneficiul românilor”.

Invitat în studioul Euronews România, Adrian Câciu a evidențiat că ”PSD are un singur obiectiv: să câștige toate rândurile de alegeri”.

”Cred că trebuie să stăm la masă cu toate forțele politice și să construim un astfel de calendar electoral care să fie în interesul și beneficiul românilor.

Aici nu este despre cine se așează să fie avantajat. E vorba despre a fi față în față cu cetățenii și a face un bilanț a ceea ce ai făcut sau nu ai făcut, motivele pentru care nu ai făcut”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, Adrian Câciu a reamintit că social-democrații nu au intrat la guvernare pentru ”a salva PNL”.

”Trebuie să discutăm despre întreg tabloul de bord politic pentru anul acesta și pentru ceea ce înseamnă România viitorului.

PSD-ul nu este neapărat avantajat într-o astfel de nișă dacă discutăm de alegeri locale comasate europarlamentare. Noi când am venit la guvernare nu am venit să salvăm PNL. Noi am venit pentru oameni”, a mai spus Câciu, la Euronews România.

Câciu a mai explicat că este nevoie de o ”discuție așezată” pe tema comasării alegerilor.

”Majoritatea primarilor sunt la PSD. Nu ne ajută, nu ne încurcă faptul că facem alegerile în septembrie. Pentru cetățenii României este mai important care este programul de țară, din punctul meu de vedere.

Ne dorim o discuție asezată, cu tot tabloul de bord pe masă. Dacă nu ne asumăm că avem de îndeplinit anumite obiective, care zic eu, sunt mari”, a mai spus ministrul social-democrat.

Câciu ironizează argumentul PNL privind comasarea alegerilor din rațiuni economice: ”Democrația costă”

Întrebat despre argumentul PNL de a comasa alegerile pentru a cheltui mai puțini bani, Câciu a răspuns: ”dacă banii devin un scop sau un obiectiv, înseamnă că n-ai înțeles nimic despre bani”.

”Banii sunt un instrument pentru a-ți atinge niște obiective. Dacă banii devin un scop sau un obiectiv, înseamnă că n-ai înțeles nimic despre bani.

Democrația costă. Dacă vrem ieftin, putem să alegem modele... Să ajungem ca alții care au dictatură. Dictatura este foarte ieftină, dar dezastruoasă pentru toți cetățenii. Nu costă nimic să fie dictatură. Asta ne dorim?”, a mai menționat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE