Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Sebastian Burduja, dispus să își asume candidatura la Primăria Capitalei: ”I-am zis lui Nicușor Dan să facem alegeri primare”

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și totodată liderul PNL București, a declarat că este dispus să își asume candidatura la Primăria Capitalei. ”E în fişa postului, pentru fiecare preşedinte de filială, să fie candidat”, a precizat acesta, la Prima News.

”Când eşti preşedinte de filială trebuie să îţi asumi şi nu ai o asumare mai important decât să dai ochi în ochi cu electoratul, să îi ceri votul, să îi ceri încrederea şi să demonstrezi că poţi să câştigi sau să ai un rezultat foarte bun”, a spus Burduja.

Sebastian Burduja: ”Haide să facem alegeri primare pe partea de dreapta”

Liderul PNL București a mai spus că, pentru primăriile de sector, PNL a decis că se va merge cu candidați ai partidului la toate sectoarele.

Recent, actualul edil al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că ”există posibilitatea” să fie candidatul dreptei pentru Primăria Capitalei și că poartă discuții cu partidele de dreapta: USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER.

Burduja a înaintat propunerea unor alegeri primare, pentru stabilirarea candidatului de dreapta. ”I-am spus şi public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri primare pe partea de dreapta, nu am nicio problemă”, a spus el.

Sebastian Burduja este ministru al Energiei din iunie 2023. Anterior, a fost ministru al Cercetării, inovării și digitalizării. Din decembrie 2020, este și deputat din partea PNL.

Data alegerilor locale din 2024 nu a fost stabilită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE