Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Gabriela Firea şi-a asumat să candideze la Bucureşti

Gabriela Firea şi-a asumat candidatura pentru Primăria Capitalei - declarația a fost făcută, miercuri, de premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD.

Marcel Ciolacu: "Doamna Gabriela Firea şi-a asumat să candideze la Bucureşti. Deci, în acest moment, toţi colegii din ţară, fiindcă vorbim de toţi colegii, nu vorbim numai de Bucureşti - vorbim şi de Buzău şi de Cluj şi de Suceava, vorbim de toată ţara, aşa e la statut. Nu putem să aprobăm cuiva înainte. Doamna Gabriela Firea, ieri, în şedinţa cu Bucureştiul, şi-a asumat candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei. Niciun alt coleg nu şi-a asumat vreo candidatură".

Gabriela Firea: Mă consider candidat la candidatură pentru Primăria Capitalei

Anterior, Gabriela Firea declarase, că nu s-a autoproclamat candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei, aşa cum s-a spus, ci se consideră "candidat la candidatură".

Gabriela Firea: "Ieri am vorbit în primul rând de europarlamentare şi despre organizarea alegerilor în general, pentru că nu ştim dacă vor fi cumulate sau nu. Ne pregătim pentru ambele variante. În final s-a concluzionat că trebuie să discutăm săptămâna viitoare şi pentru candidaţii la sectoare şi pentru Capitală.

Aşadar, sunt deschisă să particip la alegeri preliminare la Bucureşti, ar trebui să primim şi un dateline, timp în care să ne depunem candidaturile, să vedem cine se mai înscrie şi da, răspund de asemenea pozitiv şi discuţiilor din zilele precedente, dacă să se mai contracteze anumite cercetări sociologice cu toate casele de sondare, inclusiv cu cea cu care nu am o relaţie bună, Avangarde. După informaţiile mele, eu ocup acum locul unu în preferinţele bucureştenilor. Ar fi lipsă de respect faţă de cetăţeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură. Mă consider candidat la candidatură"

Grupurile parlamentare ale PSD s-au reunit, miercuri, într-o şedinţă la Palatul Parlamentului, urmată de şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE