Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor: Se discută mult, dar nu cred că e o problemă urgentă a românilor

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că se discută mult în ultimul timp despre comasarea alegerilor, dar acest lucru nu este "o problemă urgentă a românilor", potrivit Agerpres.

"Se discută foarte mult în ultimul timp despre acest lucru. Dar nu cred că e o problemă urgentă a românilor. Categoric, vor fi discuţii în interiorul Partidului Social Democrat, sunt convins că şi în interiorul Partidului Naţional Liberal. Dar decizia ar trebui să o luăm după ce consultăm şi românii", a afirmat Ciolacu, la Realitatea Plus, întrebat dacă se vor comasa alegerile.

De asemenea, întrebat dacă va candida la Preşedinţie, Ciolacu a răspuns "Vorbim după europarlamentare".

"Cele mai importante alegeri sunt primele alegeri, pentru un om politic. Cine se hrăneşte cu vise şi îşi face... Ştiţi o vorbă celebră a unui prim-ministru care a salvat Europa, Churchill: 'şapte zile în politică e mult'. A câştigat un război şi a pierdut alegerile. Poporul hotărăşte", a mai adăugat Marcel Ciolacu.

În 2024, România va organiza alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cu excepția alegerilor pentru Parlamentul European, ce vor avea loc pe 9 iunie, restul datelor nu au fost încă stabilite.

Din acest motiv, calendarul celor patru rânduri de alegeri din 2024 a generat tensiuni între PSD și PNL.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE