Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu spune că va demisiona din fruntea PSD dacă partidul nu câștigă toate rândurile de alegeri din 2024: „Mă duc acasă!”

Marcel Ciolacu anunță că va demisiona din fruntea PSD dacă partidul nu câștigă toate rândurile de alegeri în acest an. Liderul social-democrat are un mesaj la fel de dur și pentru președinții de filiale. Cei care vor pierde alegerile vor fi schimbați din funcție.

Declarațiile au fost făcute la Satu Mare, unde Organizația Județeană a PSD și-a ales președintele.

Ciolacu, despre alegerile din 2024: „Dacă nu le câștigăm, plec acasă!

Marcel Ciolacu, premierul României și președintele PSD: „Este un an provocator anul 2024. Este un an cu toate alegerile. Un an unde, categoric, că îmi doresc ca Partidul Social Democrat să câștige toate rândurile de alegeri. Categoric că dacă nu le câștigăm, plec acasă!”.

„Forța lui Mircea Govor e în dumneavoastră. De dumneavoastră va depinde dacă mandatul lui va fi lung sau scurt. Fiindcă dacă va pierde alegerile, va fi schimbat! Fiindcă asta este politica!”.

Sondaj. Cum ar vota bucureștenii în 2024, an cu patru rânduri de alegeri

Suntem la începutul unui an cu patru rânduri de alegeri. Primul hop pentru partidele politice îl reprezintă europarlamentarele din 9 iunie. Este scrutinul care va rearanja scena politică pentru ceea ce urmează: locale, parlamentare și prezidențiale.

În funcție de rezultatul de la europarlamentare, se fac și se desfac alianțe, se desemnează candidați, așa că liderii politici se uită cu atenție către acest scrutin.

Evident, apar în spațiul public tot mai multe sondaje de opinie pe tema alegerilor. Un sondaj de la mijlocul lunii ianuarie, comandat de USR, plasează PSD pe primul loc în intențiile de vot la nivelul capitalei. În top urmează USR.

Social-democrații sunt primii în intenția de vot a bucureștenilor, pentru alegerile europene. Aproape 40 la sută dintre cei chestionați spun că ar vota PSD. Uniunea Salvați România ar fi pe locul al doilea, în sondajul IPSOS, cu 22,4%. Vezi aici și alte date din același sondaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE