Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Marcel Ciolacu, despre posibile despăgubiri în cazul Roşia Montană. ”Vom arăta românilor cine a greşit”

  • Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul se așteaptă să afle până pe 10 februarie care va fi decizia definitivă în cazul Roșia Montană.
  • Șeful Executivului a afirmat că este pregătit de discuții în situația în care România va fi obligată să plătească despăgubiri.
  • Ciolacu a punctat că vor fi prezentate public toate documentele din care să reiasă cine a greşit din partea statului român în acest proces.

Află ce sumă ar putea plăti România ca despăgubiri în cazul Roşia Montană.

Nicușor Dan nu vrea comasarea alegerilor. ”Nu este normal pentru democrație”

  • Ideea coaliției de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare nu este agreată de primarul general al Capitalei.
  • Nicușor Dan consideră că o astfel de comasare nu ar fi un lucru ”normal pentru democrație”.
  • Edilul Capitalei a mai subliniat că este vorba de două chestiuni diferite și, prin urmare, nu este logic să interfereze.

Citește mai multe detalii despre motivul pentru care Nicușor Dan nu vrea comasarea alegerilor.

OMS: Numărul cazurilor de cancer în Europa, creștere de peste 20% până în 2045. Explozie de îmbolnăviri la nivel global

  • Numărul de noi cazuri de cancer ar putea crește cu 22,5% în următorii 20 de ani, arată datele Agenției internaționale pentru cercetarea cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.
  • În schimb, la nivel global este estimată o creștere de 55%, iar numărul persoanelor bolnave de cancer va crește de la 19,9 milioane la 30,9 milioane până în anul 2045.
  • Printre factorii care contribuie la creșterea numărului de îmbolnăviri se numără îmbătrânirea populației, tutunul, alcoolul și obezitatea, precum și poluarea aerului, a precizat agenția din cadrul OMS.

Mai multe despre avertismentul OMS privind creșterea numărului de cazuri de cancer în Europa.

Meciurile de rugby de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în pericol. Alin Petrache: Nu putem plăti 25.000 de euro chirie pentru fiecare meci

  • Echipa națională de rugby riscă să nu mai joace meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Complexul Arcul de Triumf, în condițiile în care compania care administrează complexul cere 25 de mii de euro chirie pentru fiecare meci al naționalei. 
  • Managerul de la Arcul de Triumf spune că percepe federației o chirie de 22 de mii de euro pe meci și că e obligat să facă acest lucru după ce Agenția Națională pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă, i-a alocat un buget de cinci ori mai mic în acest an.
  • Considerat casa rugbyului, stadionul ar putea să nu mai fie accesibil echipei naționale de rugby, în condițiile în care administratorul complexului cere mult mai mulți bani pentru închiriere.

Află mai multe detalii despre motivul pentru care meciurile de rugby de pe stadionul ”Arcul de Triumf” sunt în pericol.

Stare de urgență în Barcelona din cauza secetei istorice: Restricții pentru consumul de apă

  • Autoritățile locale au instituit starea de urgență, joi, în zona metropolitană a Barcelonei, al doilea oraș ca mărime din Spania.
  • Decizia a fost luată în contextul secetei istorice care lovește această regiune din nord-estul țării. Rezervele de apă au atins un nivel critic.
  • Măsura a fost anunţată de preşedintele guvernului regional catalan, Pere Aragones, și înseamnă noi limite de consum de apă pentru un total de 6 milioane de locuitori, cu restricţii severe în special pentru industrie şi agricultură.

Citește integral despre motivul instituirii stării de urgență în Barcelona.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE