Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre posibile despăgubiri în cazul Roşia Montană. ”Vom arăta românilor cine a greşit”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul se așteaptă să afle până pe 10 februarie care va fi decizia definitivă în cazul Roșia Montană. Șeful Executivului a afirmat că este pregătit de discuții în situația în care România va fi obligată să plătească despăgubiri.

Ciolacu a punctat că vor fi prezentate public toate documentele din care să reiasă cine a greşit din partea statului român în acest proces.

"M-am obişnuit ca notele de plată să-mi vină ca şi prim-ministru pentru toate tâmpeniile făcute de către alţii. După vaccinuri... astăzi fac o şedinţă de guvern ca să contractăm o firmă de avocaţi ca să ne putem apăra ca şi alte state din Uniunea Europeană (în cauza Pfizer - n.r).

Înţeleg că până pe data de 10 va veni şi o decizie definitivă în cazul Roşia Montană. Ieri, în şedinţa de Guvern, am rugat toţi colegii care deţin informaţii şi care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocaţii pe care i-am avut în acest proces, astfel încât românii, cu toţii, să ştie adevărul", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ciolacu, despre Roșia Montană: ”Românii să ştie foarte clar cine a greşit în această speţă”

Premierul a explicat că, după încheierea procesului, vor avea loc discuții referitoare la sumele pe care statul român ar urma să fie obligat să le plătească.

”În ceea ce priveşte plăţile, sunt ferm convins că vom avea o discuţie cu cei care este posibil să câştige acest proces, Întâi şi întâi să vedem, instanţa, ce sumă va hotărî. Oricum, vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice şi administrative luate ca România să piardă acest proces am să vi le pun la dispoziţie şi românii să ştie foarte clar cine a greşit în această speţă”, a menționat prim-ministrul, conform sursei citate.

În procesul cu statul român, compania Gabriel Resources a solicitat inițial prin actele depuse la dosar despăgubiri în valoare de 3,3 miliarde de dolari, conform G4Media.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE