Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, după atacul cibernetic: O să îmi schimb buletinul, sper să nu fi făcut niciun împrumut

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că îşi va schimba buletinul, după atacul cibernetic care a avut loc zilele acestea la Camera Deputaţilor. Printre documentele furate, se află și o copie a actului de identitate al premierului.

"O să îmi schimb buletinul, sper că până acum să nu fi făcut niciun împrumut", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

"Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice”

Ciolacu a mai precizat că ”un președinte al Camerei Deputaților” a decis să nu intre într-un program care ar fi adus implicarea STS și SRI în protejarea datelor.

"Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice. La un moment dat, un preşedinte al Camerei Deputaţilor a decis ca Secretariatul General al Camerei Deputaţilor să nu intre într-un anumit program, astfel încât să fie implicat şi STS şi SRI în protejarea datelor Camerei Deputaţilor. Acum vedem consecinţele", a adăugat prim-ministrul.

”Presupun că nu ar fi fost aşa de faimos acest atac, dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu”

Premierul a vorbit și despre răscumpărarea cerută de hackeri.

"Este exclusă o răscumpărare. Ce să răscumpere? Presupun că nu ar fi fost aşa de faimos acest atac, dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul. Este evident cu ce avem de a face, avem de-a face cu un război hibrid şi nu numai în România, întreaga Europă este supusă acestui atac. Vă daţi seama ce se întâmplă, şi nu e prima oară când o spun, în Republica Moldova cu aceste atacuri hibride în această perioadă. Mai ales că nu vor fi alegeri numai în România pe 9 iunie, între 6 şi 9 iunie vor fi alegeri în toată Europa. Ca să înţelegem întreg tabloul şi întreaga miză a acestor atacuri în acest moment", a afirmat Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE