Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac cibernetic la Parlament: Sute de fișiere copiate de hackeri. A existat un atac DDoS și la site-ul DNSC.

Apar noi date în cazul documentelor furate de hackeri din sistemele Camerei Deputaților. Infractorii au prelungit termenul limită pentru publicarea întregii cantități de date obținute și au crescut masiv suma cerută drept răscumpărare.

Ministrul Cercetării Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că au fost copiate 316 fișiere. Bogdan Ivan a mai precizat că în această noapte și site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică a fost atacat.

Câte documente au fost furate

"Câteva date foarte recente referitoare la efectele atacului cibernetic asupra Camerei Deputaţilor. Vorbim de un total de 316 fişiere care au fost copiate, dintre care 190 de documente scanate, iar 36 editabile. Volumul total al acestor date este de 300 de megabytes. Ca să fie foarte clar, în urma analizelor tehnice s-a ajuns la această concluzie de 300 de megabytes”, a declarat Bogdan Ivan, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta a mai precizat că au fost sustrase documente publice şi acte de identitate ale parlamentarilor.

”Conţinutul lor este unul public şi anume contracte de servicii, adrese instituţionale, date din buget şi date care nu sunt destinate publicului – copii după actele de identitate ale parlamentarilor”, a declarat ministrul.

Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, ţinta unui atac cibernetic

Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost ţinta unui atac cibernetic în noaptea de marţi spre miercuri, fără însă să-i fie afectată funcţionarea, a mai precizat ministrul Digitalizării.

"În cursul nopţii, între ora 1,00 şi 7,00 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică a fost atacat cu o pondere de aproximativ 18.000 de accesări pe secundă. În momentul de faţă, efectele sunt unele nule pentru site-ul DNSC. Nu au fost copiate fişiere, nu a fost adus într-o stare nefuncţională site-ul, el funcţionează şi este protejat ", a declarat Bogdan Ivan, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE