Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ghid pentru recuperat conturi pe rețelele de socializare. DNSC: 70% din userii de Instagram și Facebook la nivel global au avut conturile blocate

Anul 2023 s-a remarcat printr-o mulțime de probleme în ceea ce privește securitatea cibernetică mai ales pe rețelele de socializare. Au crescut inclusiv fraudele cibernetice, iar multe persoane fizice și companii au trecut prin astfel de evenimente de criminalitate cibernetică în ultimii doi ani, mai ales după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina.

Cum recuperăm conturile blocate de Facebook, Instagram, X, WhatsApp, TikTok sau Youtube

Astfel, au existat foarte multe probleme, soldate cu blocarea conturilor de Facebook, Instagram, X, WhatsApp, TikTok sau Youtube.

În această situație se poate afla orice persoană sau companie, iar Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis un ghid pentru recuperarea conturilor blocate.

Conform DNSC, statisticile arată un an 2023 plin de probleme:

- peste 70% din userii de Instagram și Facebook la nivel global au avut conturile blocate temporar.

- peste 25% din conturile Facebook din SUA au fost preluate (temporar) de hackeri.

- peste 85% din conturile Instagram din SUA au fost atacate.

- peste 5,4 milioane conturi de X (Twitter) au avut date ale utilizatorilor publicate neautorizat.

Printre măsuri le de prevenire a blocării sau infectării, se recomandă să avem parole puternice, să alegem autentificarea în doi pași, evitarea linkurilor suspecte, actualizări regulate ale aplicațiilor, folosirea unui VPN sau evitarea aplicațiilor neoficiale.

Astfel, DNSC a elaborat un ghid util pentru protejarea și recuperarea conturilor de social media, care poate fi consultat mai jos sau aici:

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE