Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meciurile de rugby de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în pericol. Alin Petrache: Nu putem plăti 25.000 de euro chirie pentru fiecare meci

Echipa națională de rugby riscă să nu mai joace meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Complexul Arcul de Triumf, în condițiile în care compania care administrează complexul cere 25 de mii de euro chirie pentru fiecare meci al naționalei. Managerul de la Arcul de Triumf spune că percepe federației o chirie de 22 de mii de euro pe meci și că e obligat să facă acest lucru după ce Agenția Națională pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă, i-a alocat un buget de cinci ori mai mic în acest an.

Stadionul din Complexul ”Arcul de Triumf” este, din nou, subiectul unei controverse în sportul românesc. Considerat casa rugbyului, stadionul ar putea să nu mai fie accesibil echipei naționale de rugby, în condițiile în care administratorul complexului cere mult mai mulți bani pentru închiriere.

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby: ”Mai nou, ni s-a cerut o chirie de 25.000 de euro pe meci. Federația Română de Rugby anul acesta are 13 întâlniri internaționale pe care le vom desfășura pe acest stadion. Nu ne permitem ca jumătate din bugetul pe care l-am primit de la Agenția Națională de Sport să-l dăm pe chirii.

Între 2.500 și 4.000 de euro am plătit în ultimii doi ani. E o creștere cu 425%, pe care nu o înțelegem. Aceste complexuri sportive naționale au fost făcute cu un scopul. Scopul lor e să fie în slujba federațiilor sportive naționale și a sportului românesc”

Conducerea complexului Arcul de Triumf: ”Este un buget cu 80% mai mic față de anul trecut”

Complexul Arcul de Triumf este administrat de Radu Popa și se află în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, instituție condusă de Elisabeta Lipă.

”Bugetul pe care Agenția Națională pentru Sport l-a alocat anul acesta instituției subordonate, Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, este un buget cu 80% mai mic față de anul trecut. Concret, anul trecut am primit 5.000.000 de lei pentru bunuri și servicii, anul acesta doar 1.000.000, bani care vor ajunge doar până în luna martie.”, este reacția reprezentanților Complexului Sportiv Național "Arcul de Triumf", publicată pe Facebook.

Radu Popa a încercat să explice creșterea prețului chiriei pentru Federația Română de Rugby de la 2.500 de euro pentru un meci la 22.000 de euro.

”Nu este o decizie ușoară aceasta, însă dacă ne dorim să ne menținem în locul în care suntem și să creștem mai mult decât atât, este singura variantă prin care CSN va reuși. Sunt primele măsuri pe care le-am luat si din păcate vor urma și altele”, a spus Popa.

Elisabeta Lipă: Bugetul e mult mai aproape de realitate

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport: ”Domnul Radu Popa a fost răsfățat anul trecut cu buget de 5 milioane de lei, în condițiile în care alt complex sportiv a primit 400.000 de lei. Bugetul de anul acesta, de 1 milion, e mult mai aproape de realitate și cred eu că e chiar prea mare pentru domnul Popa”

Cu un antrenor nou pe banca tehnică, francezul David Gerard, echipa națională începe meciurile din Rugby Europe Championship cu o deplasare în Polonia, pe 4 februarie. Tricolorii vor juca într-un tricou special, în condițiile în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice din istoria sportului românesc.

În 1924, naționala de rugby obținea bronzul chiar la Paris.

Tudor Boldor, jucător al echipei naționale de rugby:Tricou nou, un nou început. Noi vrem să lăsăm ceva în urma noastră, de aceea vom da tot ce putem pe teren”

Cu o capacitate de opt mii de locuri, stadionul din complexul Arcul de Triumf este folosit și pentru meciurile de fotbal ale echipei naționale de tineret sau partidele echipei naționale feminine. Tot aici își dispută majoritatea meciurilor de pe teren propriu și echipa Dinamo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE