Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: PNL nu susţine candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei dacă rămâne independent

Partidul Naţional Liberal nu îl va susține pentru Nicușor Dan pentru o candidatură la Primăria Capitalei dacă acesta alege să intre în cursa electorală ca independent, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

"Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură", a spus liderul liberal.

El a făcut referire la discuţiile recente.

"Am purtat discuţii cu domnul primar Nicuşor Dan şi am clarificat această situaţie în care domnia sa va voi să candideze la Primăria Capitalei, dar fără susţinerea Partidului Naţional Liberal", a precizat Ciucă.

Întrebat referitor la nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală, preşedintele PNL a afirmat: "Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie".

Săptămâna trecută, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ar fi propus în ședința partidului, care a avut loc luni, ca Nicușor Dan să fie susținut de Partidul Național Liberal la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2024.

De altfel, ministrul Sebastian Burduja a fost instalat în fruntea organizației din Capitală.

În discuțiile interne, Sebastian Burduja nu a refuzat o candidatură pentru Primăria Capitalei, chiar dacă în sondajele PNL are un scor de 11%. De altfel, la nivelul Bucureștiului, liberalii au un scor sub media națională, doar 15%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE