Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest la Primăria Capitalei pentru Parcul IOR. Primarul Sectorului 3 îi cere lui Nicuşor Dan un demers în instanţă

Aproape 200 de persoane au protestat, joi, participat joi, în faţa Primăriei Capitalei la un miting organizat de PSD Sector 3. Aceștia au cerut demersuri pentru recuperarea celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR.

La manifestare au fost prezenţi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, viceprimarul Sectorului 3, Elena Petrescu, consilieri generali sau locali ai PSD.

Protestatarii au scandat "Vrem parcul înapoi" şi au afişat pancarte cu mesajele: "Nicuşor susţine mafia retrocedărilor", "Nicuşor tace pentru un plicuşor", "Nicuşor, lasă plicuşorul de la madam Cocor", "Nicuşor a amanetat Parcul IOR", "PMB, 2022: 'IOR n-a fost parc'. Ruşine să vă fie!".

Unii participanţi la protest i-au reproşat primarului general, Nicuşor Dan, "lipsa de implicare" şi faptul că nu discută cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru o abordare comună în vederea recuperării Parcului IOR. Alţii s-au declarat nemulţumiţi de mai multe aspecte legate de activitatea actualei administraţii, inclusiv faptul că a fost înjumătăţită indemnizaţia pentru persoane cu dizabilităţi sau că nu au fost continuate proiectele fostei administraţii.

Robert Negoiță: Protestul este menit să îl sensibilizeze pe Nicuşor Dan

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că protestul este menit să îl sensibilizeze pe Nicuşor Dan să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a celor 12 hectare în Parcul IOR. Negoiţă a subliniat că acesta este primul protest la care participă, dezamăgit fiind de faptul că edilul general a promis în urmă cu opt luni că face demersuri, dar a amânat acest lucru. El a subliniat că Primăria Sectorului 3 a făcut "toate demersurile necesare" şi s-a "luptat cu toată lumea, inclusiv cu Primăria Generală", pentru recuperarea Parcului IOR.

"A promis acum vreo şapte - opt luni (un termen de - n. r.) şase săptămâni. I-am adus şi un calendar, o să îi dăm şi un ceas, să vadă că e noiembrie. Au trecut de atunci opt luni şi nu se vede să facă ceva. Doamne-ajută că a dat acea amendă, dar nu rezolvă problema. Ne şi dor ochii de atâta praf în ochi. Haideţi să facem chestiuni concrete.

Instituţia care - o spune instanţa - care poate să facă acest demers în instanţă este fix Primăria Generală, iar noi suntem aici pentru că vrem să îl sensibilizăm pe primarul general să renunţe la prietenia cu cei care fac parte din acea gaşcă, care ne-au furat, ne-au luat ilegal parcul şi să pornească demersul în instanţă pentru recuperarea lui", a susţinut Negoiţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE