Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăriile de sector pot tăia copaci fără aviz. Măsura, adoptată de prefectura Capitalei și vizează 10.000 de arbori

Primarii de sector din Capitală vor putea toaleta copacii bătrâni sau care stau să cadă, fără să mai aștepte aviz din partea Primăriei Municipiului București.

Vorbim despre copacii bătrâni sau care stau să cadă din apropierea spitalelor, unităților de învățământ și a locurilor de joacă. Potrivit prefectului Capitalei vorbim de peste 10.000 de arbori în această situație, care pot fi un adevărat pericol pentru locuitori.

Hotărârea prin care aceștia pot fi toaletați de primăriile de sector fără să mai aștepte aviz de la Primăria Capitalei a fost luată de Comitetul pentru Situații de Urgență și anunțată de prefectură.

Asta în condițiile în care în mai multe rânduri primarii de sector au cerut să poată interveni acolo unde copacii reprezintă un pericol, în contextul în care la fiecare furtună, în Capitală cad ma mulți arbori și pe lângă pagubele materiale și blocajele de pe șosele pe care le provoacă sunt și situații în care locuitorii sunt răniți.

Spre exemplu, în urmă cu două luni, în parcul IOR din Capitală o femeie a fost rănită după ce un copac a căzut peste ea.

Măsura adoptată de prefectură face parte dintr-un plan mai mare care prevede acțiuni de verificare a echipamentelor, unităților, instalațiilor și sistemelor de pază și de monitorizare din locurile de joacă, unitățile de învățământ și spitalele din Capitală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE