Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vântul puternic a făcut ravagii. Zeci de copaci, doborâți în București și în mai multe județe

Vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci în Capitală. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă mai multe mașini au fost avariate. De asemenea, au căzut bucăți de tencuială, table, stâlpi sau alte elemente de construcție. Pompierii au intervenit pentru degajarea acestora de pe carosabil și trotuare. Și nu doar în Capitală, ci în toată țara unde vântul puternic a pus probleme. În unele zone, au fost blocate drumuri timp de zeci de minute din cauza copacilor căzuți.

Vântul a bătut cu putere, iar pompierii bucureșteni au fost alertați să intervină de urgență în mai multe cartiere.

Multiple avarii provocate de un copac rupt de vânt

Lângă gura de metrou Gorjului din București, un copac înalt de câteva zeci de metri a căzut și a avariat o mașină ce era parcată chiar lângă el, a avariat de asemenea și un transormator de energie electrică și a lovit patiseria de la parterul blocului situat în apropiere.

„A căzut peste gard, era și un om acolo, dar a fugit în ultima secundă. Normal că m-am speriat, dar bine că nu a căzut peste noi. Am sunat și noi, au sunat și oamenii care erau în zonă”, a mărturisit un cetățean.

„Rădăcina a împins bordura înspre mașină. Pagube sunt probabil pe partea laterală, urmează să vorbesc cu domnii pompieri și să înlăturăm bordura care a fost ruptă și să o pot muta”, a menționat proprietarul mașinii avariate.

La 112 au sunat și locatarii unui bloc din Sectorul 1 care au sesizat că tabla de pe acoperișul imobilului era în pericol să se desprindă.

Avarii și în parcul Cișmigiu

În parcul Cișmigiu, un copac imens a căzut după ce s-a rupt din rădăcini, blocând un dintre aleile de acces. Totodată, mai multe băcuțe și un panou cu sejmne de orientare au fost distruse.

„E un copac secular, cred că are peste 200 de ani. Dacă nu a fost îngrijit ca lumea, el trebuia să aibă rezistență”, a menționat un bărbat.

Zeci de copaci și crengi au căzut din cauza rafalelor vântului de peste 70 de kilometri pe oră, iar peste 30 de autoturisme au fost avariate. Și bucăți de tencuială, table, schele și stâlpi au căzut sau au fost în pericol să se desprindă.

Nu doar în Capitală s-au înregistrat astfel de situații, ci și în mai multe județe din țară, ca urmare a codului galben de vânt puternic. De exemplu, în Constanța mai mulți arbori au căzut, distrugând autoturisme, precum și elemente de construcție. În Harghita, aproximativ 2.000 de consumatori au rămas fără curent electric și mai multe drumuri au fost blocate din cauza copacilor doborâți pe carosabil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE