Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertizare ANM: Cod galben de ploi și intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări meteo Cod portocaliu și galben de ploi abundente. Alertele sunt în vigoare sâmbătă și duminică.

Prima avertizare meteo Cod galben de ploi însemnate cantitativ vizează vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte. Începând de sâmbătă ora 10.30 și până duminică ora 12.00 va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Codul portocaliu de ploi abundente este în vigoare începând de sâmbătă ora 12.00 și până duminică ora 12.00. În acest interval în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Cod galben de vânt

De asemenea, ANM a emis și o atenționare meteo cod galben de intensificări ale vântului, care intră în vigoare sâmbătă la ora 2.00, până duminică la ora 20.00. Potrivit ANM, începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE