Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai înalt copac din lume, interzis vizitatorilor după ce pădurea a fost devastată de mai mulți bloggeri

Cel mai înalt copac din lume este oficial interzis vizitatorilor, după ce un val de bloggeri de călătorie a devastat pădurea din jur. Sequoia de coastă de 115,92 metri înălțime, cunoscută sub numele de Hyperion, se află în Parcul Național Redwood din California, în SUA. Descoperit în 2006, Hyperion este oficial cel mai înalt copac din lume, potrivit Guinness World Records, relatează Euronews Green.

Situat în adâncul pădurilor parcului, copacul care a bătut recordul nu este accesibil prin niciun fel de poteci, ceea ce înseamnă că vizitatorii trebuie să se lupte prin subarboret pentru a ajunge la el. Acum, oricine este găsit în apropierea celui mai înalt copac din lume riscă până la șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

„Hyperion se află în afara traseului, printr-o vegetație densă, și necesită un <bushwhacking> intens pentru a ajunge la copac”, a precizat Parcul Național Redwood din California, într-un avertisment adresat vizitatorilor.

De ce li se cere vizitatorilor să nu meargă pe jos la Hyperion?

Hyperion este situat într-o zonă închisă a Parcului Național Redwood din California, fără un traseu oficial de drumeție pentru a ajunge la el.

„În ciuda călătoriei dificile, popularitatea crescută datorată bloggerilor, scriitorilor de călătorii și site-urilor de internet a acestui copac în afara traseului a dus la devastarea habitatului din jurul lui Hyperion”, au declarat oficialii parcului într-o declarație.

Rădăcinile acestor copaci cresc aproape de suprafață, ceea ce înseamnă că sunt vulnerabile la creșterea numărului de pași, iar vârsta lor îi face deosebit de delicați. Angajații spun că au găsit, de asemenea, gunoaie, inclusiv deșeuri umane, în drum spre sit.

Parcul susține că nu merită cu adevărat să riști sancțiunea pentru a vizita copacul care deține recordul mondial, deoarece este greu de văzut de la sol, iar trunchiul nu este atât de impresionant.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE