Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală, convocat de prefectul Capitalei. Se va discuta siguranţa în locurile de joacă

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală va fi convocat vineri de prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă.

Întâlnirea va avea loc în contextul prevenirii accidentării copiilor în locurile de joacă, informează un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Prefectură.

"În cursul zilei de astăzi, 09.08.2023, prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a efectuat o serie de verificări în mai multe locuri de joacă de pe raza Municipiului Bucureşti.

În urma vizitei în teren au fost constatate mai multe nereguli ce pot pune în pericol viaţa şi siguranţa copiilor şi nu numai. În scopul prevenirii unor situaţii similare cu cea petrecută în urmă cu două zile într-un parc din Capitală, prefectul Municipiului Bucureşti a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, vineri - 11.08.2023, la ora 10.00", se arată în comunicatul de presă menţionat.

Pe lângă prevenirea unor accidente în locurile de joacă, pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi unităţile de învăţământ şi spitalele de pe raza Municipiului Bucureşti, mai precizează sursa citată.

O fetiţă în vârstă de 11 ani a fost electrocutată, luni după-amiază, după ce s-a urcat pe un gard la un loc de joacă din sectorul 6 şi a atins un stâlp de iluminat. Copilul a căzut inconştient la pământ şi a fost transportată la spital, după ce mama acesteia a sunat la 112. Poliţia a evacuat parcul şi a deschis o anchetă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE