Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcul Lacul Morii va fi gata în 2025. Cum va arăta după investițiile de 30 de milioane de euro

Parcul Lacul Morii va fi gata peste doi ani, promit oficialii sectorului 6. Ceva mai devreme, adică anul viitor, ar putea fi amenajată Insula Lacul Morii. Arhitecții care au câștigat licitația pentru aceste lucrări vorbesc despre multe locuri de joacă și despre spații de relaxare, cu accent pe biodiversitate, dar și pe integrarea speciilor din zona lacului. Investiția este de aproximativ 30 de milioane de euro și este cea mai mare făcută într-un parc nou în București, spune primarul Ciprian Ciucu.

Cum va arăta Parcul Lacul Morii

În Parcul Lacul Morii se vor face locuri de joacă, iar mobilierul va fi pe cât de mult posibil din lemn, conform proiectului. Vor exista terenuri de baschet, de volei pe nisip și mese de ping-pong. Pentru relaxare va fi plantată vegetație joasă. Și, promit arhitecții, se va ține cont de varietatea cromatică, pe toată perioada anului.

VEZI GALERIA
14 imagini

Mircea Munteanu, unul dintre arhitecți: La șoseaua Virtuții un element important e îndesirea plantării către șoseaua propriu-zisă, pentru a crea un buffer mai consistent vegetalizat către șosea, astfel încât pietonii și bicicliștii care trec pe această șosea să poată deja intra în parc.

Parcul liniar Lacul Morii va ajunge până în Chiajna, unde vor fi terenuri de sport, umbrare și va fi amenajat barajul până la râul Dâmbovița, spun oficialii. 

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Din păcate, în momentul acesta Dâmbovița e doar o cuvă de beton care transportă apa din vest în est. Lucrul ăsta se schimbă.

Insula Lacul Morii va avea zone de acces la mal, un debarcader, locuri de joacă, o fântână arteziană și o zonă pietonală, cu foișor, conform proiectului.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: Parcul liniar, de-a lungul digului, cred că în zonă s-ar putea apuca de lucrări undeva spre sfârșitul anului viitor, ca să fie gata până la poate în vara lui 2025. Cred eu că până la sfârșitul lui 2024 să avem insula gata sau aproape gata.

/Investiții de 30 de milioane de euro

Investiția în amenajarea Parcului Lacului Morii se ridică la 25-30 de milioane de euro, din fonduri europene. Autoritățile au în plan și amenajarea unei păduri urbane, de 60 de hectare, în zona extinsă a Lacului Morii.

Pe 1 iunie, a fost redeschis și digul din Parcul Lacul Morii. Autoritățile au montat acolo bănci și pergole, iar zona a devenit una de promenadă pentru locuitorii sectorului 6, dar și pentru alți bucureșteni. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE