Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Robert Negoiță, reclamat de ANI la DNA pentru fapte de corupție. Primarul spune că ”nu există nimic ilegal” în activitatea sa

Robert Negoiță a fost reclamat la DNA de Agenția Națională de Integritate, după ce primăria pe care o conduce ar fi încheiat mai multe contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei edilului deţin diferite funcţii şi calităţi. La rândul său, primarul Sectorului 3 spune că nu a făcut nimic ilegal.

Potrivit sesizării făcute de ANI, ”în perioada exercitării mandatelor 2016 - 2020 şi 2020 - 2024, societăţi la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară au încheiat contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului deţin diferite funcţii şi calităţi.”

Contractele cu probleme, potrivit ANI

Potrivit ANI, contractele încheiate în perioada exercitării mandatelor 2016 - 2020 şi 2020 - 2024 pentru care au fost identificate indicii privind posibila încălcare a legislaţiei penale sunt:

  • Contractul de închiriere mijloace de transport nr. 1450/31.08.2016, încheiat între Administrarea Domeniului Public Bucureşti SA aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului de închiriere a fost reprezentat de punerea la dispoziţia locatarului autoturismul marca Mercedes-Benz Viano pentru o chirie de 450 lei/lună fără TVA pentru perioada 01.09.2016 - 31.12.2018 - valoare totală de 13.401 lei;
  • Contractul de vânzare-cumpărare nr. 5381/01.11.2018, încheiat între SD 3 Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de cumpărător şi aceeaşi societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de vânzător. Obiectul contractului a fost reprezentat de vânzarea autovehiculului second hand marca Mercedes-Benz Viano cu suma de 39.874,71 euro, autovehicul care, anterior, a făcut obiectul contractului de închiriere sus-menţionat;
  • Contractul de închiriere nr. 3537/14.10.2019 încheiat între SD 3 Salubritate ŞI Deszăpezire S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de chiriaş şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de închirierea unei suprafeţe de 2.390 mp, din terenul în suprafaţă totală de 48.080 mp, situat în municipiul Bucureşti. Contractul a încetat la data de 02.06.2022, valoarea acestuia fiind de 346.979,4 lei.
  • Contractul de închiriere nr. 3230/03.08.2021 încheiat între SC Algorithm Construcţii S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de punerea la dispoziţie de utilaje şi/sau echipamente, pe o perioadă de 1 an, valoarea achitată fiind de 31.101,84 lei.

Totodată, spune ANI, aceste contracte nu ar fi fost menţionate de către Robert Negoiţă în declaraţiile de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de primar 2016 - 2020 şi 2020-2024, fapt ce a atras constatarea indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Robert Negoiță: ”Nu există nimic ilegal în toată activitatea mea”

Într-o reacție publicată pe Facebook, Robert Negoiță susține că nu există nimic ilegal în activitatea sa și că va face toate demersurile pentru a demonstra acest lucru.

”Am aflat azi de comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate și care mă vizează, așa că vreau să fac următoarele precizări. Este absolut firesc să se facă verificări, iar instituțiile statului să își facă treaba. Astfel că e normal ca și ANI să verifice și să analizeze aspectele ce îi revin în sarcină.

La fel de firesc, însă, este ca organele de anchetă să deruleze verificări corecte, iar concluziile să fie făcute publice pentru ca orice situație asupra căreia planează sau au planat la un moment dat suspiciuni să fie clarificată transparent și public. Asigur pe această cale pe toată lumea că nu există nimic ilegal în toată activitatea mea și voi face toate demersurile pentru a demonstra acest lucru.

Am încredere că adevărul va ieși, și de această dată, la iveală și va lămuri aceste situații menționate de către ANI în comunicatul de presă de azi.Îmi exprim speranța în faptul că în România sunt instituții ale statului în care lucrează oameni corecți, echidistanți și profesioniști, fără apartenențe sau preferințe politice, și care aleg să își facă treaba adecvat cu scopul suprem de a afla adevărul și realitatea.”, a scris Robert Negoiță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE