Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Palmierii lui Robert Negoiță ar putea ajunge în grădina botanică din Hala Laminor. Edilul a mai cumpărat măslini, mandarini, cactuși

Continuă dezbaterea privind pomii exotici din București. Primarul Robert Negoiță susține că a cumpărat 200 de palmieri pe care vrea să îi planteze în sectorul 3. Pe lângă aceștia, edilul a mai achiziționat măslini, mandarini, portocali, cactuși și kumquat.

Copacii exotici cumpărați de Robert Negoiță sunt depozitați la Hala industrială Laminor. Un măslin este plantat chiar în fața Primăriei Sectorului 3.

Toți copacii urmează să fie duși în hala care ar putea deveni noul sediu al Primăriei sectorului 3, unde primarul spune că va face și o gradină botanică de 400 de mp, unde va muta multe dintre plantele care vor avea nevoie să stea la interior, în anotimpurile reci.

Robert Negoiță spune că va lăsa deschisă grădina botanică, în special pentru elevii din București care nu au avut ocazia să vadă cum cresc fructele exotice în copaci.

Potrivit primarului sectorului 3, specialiștii i-au recomandat să planteze palmieri în mai multe zone din București, astfel încât plantele vor continua să apară.

”Nu pot ei defrișa cât putem noi planta”, a spus Robert Negoiță.

În weekend, au fost plantați mai mulți copaci exotici în mai multe zone ale capitalei, chiar și în Piața Unirii. Primarul general Nicușor Dan i-a ridicat de acolo, pentru că Robert Negoiță nu ar fi avut aviz să-i planteze.

Ce se va întâmpla cu copacii exotici în perioada iernii

Sunt și mulți copaci care pot rezista la exterior, doar că trebuie împachetați, la fel cum se întâmplă și în alte țări, spune Robert Negoiță.

”3 săptămâni, cât va fi nevoie, aceste plante vor sta împachetate. Eu am fost acum două ierni în Istanbul, unde e plin de palmieri și era zăpada mare. Dar acei oameni au fost capabili să-i împacheteze, să-i pregătească. Și noi ne pregătim dinainte. Noi vom ști ce va veni peste noi”, a spus Primarul Sectorului 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE