Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Robert Negoiță, reacție după ce Nicușor Dan i-a scos palmierii: ”Unii oameni sunt dezorientați în viață”

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a reacționat în direct la Euronews România cu privire la decizia primarului Capitalei Nicușor Dan de a scoate palmierii proaspăt plantați în zona Pieței Unirii, deoarece au fost plantați ilegal. Edilul a menționat că nimeni nu are nevoie de niciun aviz pentru a planta copaci în București și că palmierii au fost scoși din rea voință, în contextul în care primarul general nu face nimic pentru bucureştenii care nu au apă cald, iluminat public şi transport public la standarde europene. 

„Unii oameni sunt dezorientați în viață, adică răutatea le întunecă mintea. Cei care pot să planteze ceva în oraș sau în afara orașului, n-au nevoie de nimic, de niciun aviz, de nicio aprobare. Ba dimpotrivă, fac o chestiune lăudabilă, mai ales în oraș unde avem nevoie de cât mai multe spații verzi și de cât mai mulți copaci pentru că aerul este poluat, mai ales din cauza faptului că Primăria Generală nu-și face treaba să avem poduri și pasaje să se poată circula fluent , aerul este foarte poluat. Soluția este să avem cât mai mulți copaci”, a declarat Robert Negoiță. 

Zona Pieței Unirii, lăsată de izbeliște de Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 3 a mai menționat că zona respectivă a fost lăsată de izbeliște și că trebuia reabilitată de Primăria Capitalei.  

„Este adevărat că aceea este zona pe care trebuia să o administreze Primăria Generală, într-adevăr acolo trebuia de mult ca Primăria Generală să o împădurească, acolo ar fi trebuit să avem de multă vreme copaci așa cum am pus noi pe Brătianu și mă aștept ca totuși, în răutatea lui și în lipsa lui de idei și de soluții, primarul general să se ducă să-i taie, să-i scoată și pe aceia”,  a mai precizat Robert Negoiță. 

Robert negoiță susține că este legal să fie plantați copaci sau alte tipuri de plante în Capitală și acest obicei ar trebui încurajat. 

”Nu-i nevoie de aviz. Speriem oamenii, îi facem să se panicheze, mai ales pe cei cu spirit civic care au mai plantat copaci sau plante în acest oraș. Nu e nevoie de nimic. Să se aștepte ca un dezaxat să se ducă să-i amendeze, dar nu este acesta adevărul. Repet, nu este nevoie de nicio autorizație, de niciun aviz. Oricine poate planta ceva în acest oraș. Nu doar că nu trebuie amendat, ci trebuie încurajat”, a declarat Robert Negoiță. 

Întrebat ce se va întâmpla cu acești palmieri, Robert Negoiță a precizat că deja a găsit o soluție pentru plantarea acestora, tot în Sectorul 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE