Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Palmieri plantați în centrul Capitalei. Primar Negoiță: Sunt plante aclimatizate, care au costat 1.000 de lei bucata, cu tot cu TVA

Plante exotice în centrul Capitalei. Mai mulți palmieri au fost plantați sâmbătă în Piața Unirii, dar și pe podul aflat în construcție, care face legătura cu Autostrada A2. Plantele au fost cumpărate de primăria Sectorului 3 cu 1.000 de lei bucata, se laudă chiar primarul Robert Negoiță.

Acesta justifică achiziția prin nevoia de ”mai mult verde” în București, dar și pentru că locurile cu palmieri ar putea deveni o atracție pentru cei cu gândul la destinații exotice.

Edilul a fost în inspecție în locul în care se plantează palmierii despre care spune că se vor adapta climei din țara noastră.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Iată că lucrează colegii, pun aceste plante minunate, care ne plac atât de mult și cu care ne pozăm, de fiecare dată când plecăm în afara țării, în zone mai exotice.

Uitați cât de frumoși sunt, cât de bine arată. Sunt plante aclimatizate. Specialiștii ne asigură că vor trăi pe perioada iernii. Ajung să nu aibă probleme, până la -15 sau -20 de grade. Când a fost ultima dată când în București au fost -20 de grade? Haideți să fim serioși, că s-a schimbat vremea. Când ne uităm pe bilanț ne dăm seama că riscul de a coborî sub -10 grade e minor. Chiar dacă va fi să fie, îi protejăm, putem să îi împachetăm, când știm că urmează val de aer rece.  

Costă doi lei. Costă foarte puțin, până într-o mie de lei bucata, cu transport și TVA inclus, dacă dumneavoastră știți să găsiți la un preț mai bun plante atât de mari, aduceți-ne la cunoștință, că suntem foarte interesați. Avem garanție prin contract că dacă moare vreunul va vor fi înlocuit cu o plantă vie, nouă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE