Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numiri cu miză la PNL: Sebastian Burduja, numit interimar al organizației București

Update: Preşedintele PNL Sector 1, ministrul Energiei Sebastian Burduja, a fost desemnat, luni, preşedinte interimar al organizaţiei PNL Bucureşti.

"Astăzi s-a stabilit ca mandatul de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Bucureşti să fie asigurat de domnul ministru Sebastian Burduja. Ulterior, vor fi stabilite modul de organizare şi paşii statutari care sunt prevăzuţi pentru a asigura o conducere funcţională a organizaţiei de Bucureşti", a anunţat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care a avut loc la Parlament. 

Știrea inițială: Liberalii ar trebui să-și desemneze astăzi echipa de campanie pentru alegerile de anul viitor. Dar și o nouă conducere la nivelul PNL București.

Pentru a nu se confrunta cu un scandal intern, Nicolae Ciucă a purtat, aseară, în Modrogan, negocieri cu liderii din prima garnitură.

Duminică seară la sediul central al PNL Nicolae Ciucă împreună cu șapte-opt lideri liberali din eșalonul întâi au discutat despre situația de la PNL București și despre cine ar trebui să fie șef de campanie, asta în condițiile în care existau mai mulți pretendenți, spre exemplu pentru șefia PNL București.

Dan Motreanu emitea pretenții de interimat și ulterior dorea să preia șefia acestei filiale în tandem cu Rareș Bogdan care și-ar fi dorit să candideze pentru Primăria Capitalei.

Cealaltă tabără formată din secretarul general al partidului Lucian Bode a mers pe ideea de susținere a actualului lider PNL Sector 1, actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja.

Pentru a nu se ajunge la un scandal intern, Nicolae Ciucă i-a convocat pe toți pentru a se ajunge la o situație de compromis.

Cine ar lua șefia PNL București

Soluția de compromis, potrivit surselor Euronews, este ca Sebastian Burduja să fie susținut drept lider interimar pe o perioadă de două luni necesare pentru a organiza alegeri, urmând ca acesta să candideze și pentru șefia PNL București, însă cu o condiție: aceea asumării unei ținte electorale la următoarele alegeri.

O țintă care ar urma să fie propusă în ședința Biroului Național și ar fi vorba de un scor de 25%, ceea ce este foarte mult în condițiile în care în București, în ultimii ani, nu a reușit să depășească procentul de 14-15%, la astfel de teste electorale.

Tot astăzi, asistăm la un vot pentru desemnarea lui Lucian Bode ca șef de campanie. Din echipa de campanie mai fac parte Emil Boc, dar și Ilie Bolojan și Lucian Blaga. Toată această echipă trebuie să găsească soluții pentru testul din primăvară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE