Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu nu o vrea pe Gabriela Firea la prezidențiale. O îndeamnă să lupte pentru locale: „Îl va bate pe Nicușor Dan de-o să-i sune apa-n cap”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că Gabriela Firea o să-l bată pe Nicușor Dan la alegerile locale pentru Primăria Generală, ”de o să-i sune apa-n cap”.

”Voi merge acolo unde mă trimite partidul”, a fost replica Gabrielei Firea. Declarațiile celor doi lideri PSD vin pe fondul unor tensiuni în interiorul partidului, generate de dorința Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale, lucru cu care Marcel Ciolacu nu este de acord.

Ciolacu: „Amândoi învățăm unul de la altul, avem și păreri diferite”

Marcel Ciolacu a recunoscut că are păreri diferite față de fostul primar al Capitalei: "Gabriela Firea este și colega mea, și prietena mea. Amândoi învățăm unul de la altul, avem și păreri diferite, este un lucru normal și un lucru care asigură până la urmă democrația în interiorul partidului. Am să vă mai spun un singur lucru, deja nu mai este un secret: Gabriela Firea îl va bate pe Nicușor Dan de-o să-i sune apa-n cap".

Gabriela Firea a declarat că va merge unde o va trimite partidul.

"Vă mulțumesc pentru sinceritate. Sinceritate și obiectivitate. E mare lucru să fii și sincer și obiectiv și de aceea, domnule președinte, vreau să vă spun și în acest cadru extrem de frumos și de emoționant, chiar tulburător, faptul că eu voi merge acolo unde mă veți trimite dumneavoastră, unde mă va trimite echipa PSD. Nu vreau să mă duc într-un loc anume", a declarat Firea.

Nicușor Dan: „Gabriela Firea e un primar catastrofal”

Cu o zi în urmă, primarul general în funcție, Nicușor Dan, anunțase că își dorește un nou mandat în 2024 și a spus că Gabriela Firea a fost un primar catastrofal. "Îmi mai doresc să mai am un mandat, mai ales că în administrație proiectele durează. Începi un proiect azi și îl termini peste 3 ani, mai ales că trebuie să faci achiziții, prefezabilitate, proiectare, execuție", a spus actualul edil al Cpitalei. Întrebat cum vede candidatura doamnei Gabriela Firea, Dan a răspuns că aceasta a fost un primar catastrofal: "Ca activitate a fost un primar catastrofal".

Tensiunile din PSD pe tema candidaturilor din anul 2024 au început să iasă la iveală la finalul lunii trecute. Secretarul general al partidului, Paul Stănescu, un apropiat al Gabrielei Firea, a declarat că s-ar bucura dacă o femeie ar fi candidatul PSD la prezidențiale. Replica a venit câteva zile mai târziu de la Marcel Ciolacu, liderul PSD precizând că discuțiile cu Gabriela Firea au fost pentu o candidatuă la primăria Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE