Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan a anunțat că nu se scumpește încălzirea în București

Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor plăti tarife mai mari pentru încălzire, a anunțat primarul Capitalei Nicușor Dan. El a mai precizat că lucrările pentru reabilitarea rețelei de energie termică vor continua și pe timpul iernii.

"Pe așa numitele racorduri, adică pe conductele de dimensiuni mai mici care pleacă din magistrală vom lucra și în această iarnă, adică se pot pune peste iarnă. Conductele de provizorat au dimensiuni rezonabile și atunci se poate lucra și peste iarnă.

Legat de pretul pentru iarana asta, noua ordonanță de urgență plafonează și pentru sistemele centralizate ale localităților. Dacă nu se întâmplă ceva extraordinar, nu se pune problema să modificăm tarifele. Problema este din nou a fluxului de numerar pentru că statul decontează după un timp și atunci trebuie să avem o sumă de bani cu care să plătim, pentru ca statul să poată să ne deconteze ulterior", a declarat Nicușor Dan.

Totodată, la rectificarea bugetară, aprobată recent în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru realizarea mai multor investiții importante, au fost alocate 80 de milioane de lei pentru subvenția la termoficare. De asemenea, a fost realizată o reactualizare a prețurilor, pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, reabilitarea unor linii de tramvai, precum şi semaforizarea inteligentă.

Primarul general al Capitalei îşi propune pentru anul viitor o reducere a pierderilor din reţeaua de termoficare sub pragul de 30%, după ce în anii 2020 şi 2021 nivelul pierderilor a atins 37%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE