Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden confundă Egiptul cu Mexicul chiar dacă pretinde că nu are probleme cu memoria

Președintele american Joe Biden a afirmat că liderul egiptean Abdel Fattah El-Sisi conduce Mexicul. Liderul de la Casa Albă a făcut această confuzie, chiar în timpul unei conferințe de presă în care a respins vehement c-ar avea probleme cu memoria, relatează The Hill.

Joe Biden a reacționat, după ce procurorul special Robert Hur a evidențiat într-un raport că președintele american este un ”bărbat în vârstă cu o memorie slabă”.

"Nu am probleme cu memoria. Uitați-vă la ce am făcut de când am devenit președinte... Cum s-a întâmplat asta? Cred că pur și simplu am uitat ce se întâmpla", a spus Joe Biden, în mod ironic.

În schimb, atunci când a vorbit despre situația umanitară din Fâșia Gaza, Biden l-a confundat pe liderul egiptean Abdel Fattah El-Sisi cu președintele Mexicului.

"După cum știți, inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să permită pătrunderea ajutoarelor umanitare. Am discutat cu el. L-am convins să deblocheze calea”, a mai spus președintele american.

Nu este prima oară când Joe Biden face astfel de gafe. La un eveniment de campanie, liderul american, în vârstă de 81 de ani, a confundat-o pe Angela Merkel, fostul cancelar german, cu Helmut Kohl, fostul șef al Guvernului de la Berlin care a murit în 2017. Acesta a fost al doilea episod de confuzie în mai puțin de o săptămână, după cum arată Politico. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE