Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri SUA 2024. Ron DeSantis, principalul contracandidat al lui Donald Trump, iese din cursa prezidențială

Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului Florida, a renunțat la cursa pentru Casa Albă. El era considerat principalul contracandidat al lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie. Însă odată cu anunțul că renunță la cursa electorală, DeSantis i-a îndemnat pe susținătorii săi să-l voteze pe Donald Trump.

Ron DeSantis a ieșit din cursa prezidențială

Ron DeSantis și-a bazat campania pe poziții dure referitoare la migrație și avort. Cu toate acestea, a ieșit pe locul al doilea la alegerile electorale din statul Iowa, cu doar 21 de procente, cu mult în urma lui Donald Trump, care obținuse 51%. DeSantis și-a anunțat susținătorii printr-un mesaj pe rețeaua de socializare X.

"Astăzi îmi suspend campania. Sunt mândru că mi-am respectat 100% promisiunile și nu mă voi opri acum. Este clar pentru mine că majoritatea alegătorilor republicani din alegerile primare vor să-i mai dea o șansă lui Donald Trump. Trump îi este superior actualului președinte în exercițiu, Joe Biden. Acest lucru este clar. Am semnat o promisiune de a susține candidatul republican și voi onora această promisiune. El are sprijinul meu", a spus DeSantis.

Abandonul lui DeSantis, care a intrat în cursa prezidențială cu sloganul "Nu voi renunța niciodată", o lasă doar pe Nikki Hailey ca principală contracandidată a lui Trump.

Meg Kinnard, Assiciated Press: "În ceea ce o privește pe Hailey, ea rămâne singurul candidat important, în afara lui Trump, care mai este în cursă. Așa că acum îi revine sarcina de a continua să își ducă mesajul către acei alegători care spun că sunt în căutarea unei alternative la un candidat republican pentru 2024."

Retragerea lui DeSantis și apelul făcut către electorat pentru a-l vota pe Donald Trump l-a bucurat pe fostul președinte.

Donald Trump: "Înainte de a începe, aș vrea să îl felicit pe Ron DeSantis. Dar după cum știți, a părăsit campania electorală astăzi, la ora 15:00 și, în acest fel, a fost foarte amabil și m-a susținut. Așa că apreciez asta și, de asemenea, aștept cu nerăbdare să lucrez cu Ron și cu toți ceilalți pentru a-l învinge pe escrocul Joe Biden."

Mai mulți aliați ai lui DeSantis spun că acesta a intrat târziu în campania electorală, ceea ce a făcut ca el să fie mai expus atacurilor vehemente ale lui Trump, care își anunțase campania cu mai bine de șase luni înainte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE