Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce crede Donald Trump că se va întâmpla dacă nu va fi el reales președinte al SUA

Donald Trump a precizat că actualul scrutin este „un punct de cotitură” în istoria ţării. Candidatul republican la alegerile americane din noiembrie 2024 a spus și ce crede că s-ar putea întâmpla dacă nu va fi ales în faţa actualului preşedinte democrat, Joe Biden.

Trump: „Data de 5 noiembrie va fi cea mai importantă din istoria ţării noastre”

Duelul Trump-Biden, un atac la adresa formei fizice şi a capacităţilor cognitive ale candidaţilor

Preşedintele american Joe Biden, care crede că este cel mai bun candidat posibil în faţa lui Donald Trump, este de părere că acesta „va face totul ca să câştige” și, în caz contrar, oricum, Trump va contesta rezultatul.

„Sunt singurul care l-a învins vreodată. Şi îl voi învinge din nou”, crede Biden.

Dacă va fi așa și Trump va pierde în fața lui Biden, Donald Trump a ținut să precizeze că ar putea avea loc o „măcelărie” pentru economia Statelor Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Data de 5 noiembrie va fi cea mai importantă din istoria ţării noastre”, a spus Trump.

„Dacă nu voi fi ales, aceasta va fi o măcelarie pentru ţară”, a mai adăugat el, părând să evoce o deteriorare a situaţiei economice în această ipoteză. În plus, el a deplâns recent ameninţările cu care se confruntă industria de automobile americană, care, potrivit lui, va fi „cea mai mică dintre preocupări” în SUA în cazul realegerii lui Joe Biden.

Duelul Trump-Biden ar putea fi punctat de atacuri la adresa formei fizice şi a capacităţilor cognitive ale candidaţilor, potrivit sursei menționate. Vârsta constituie, așadar, o preocupare majoră pentru alegători, iar mai multe sondaje de opinie recente îi dau avantaj lui Trump în ceea ce priveşte intenţiile de vot. Joe Biden are 81 de ani, iar contracandidatul său republican, 77 de ani.

„Cum putem noi, într-o democraţie, să alegem preşedinte pe cineva care spune că violenţa este acceptabilă?”, a declarat Biden, într-un interviu pentru New Yorker, referindu-se, evident, la Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE